El Mercat de Nadal de Valls 2020 s'adapta a la pandèmia

Dilluns crític: Augmenta el risc de rebrot i l'Rt a la demarcació de Tarragona

També s'han hagut de lamentar noves defuncions i més contagis

Aquesta setmana serà decisiva en molts aspectes. Ara ja sí, a les portes de Nadal, es preveu que en aquests dies es puguin comprovar els efectes del pont de desembre sobre la pandèmia i, de moment, les coses no van gaire bé. Si abans del pont ens trobàvem en una tendència a la baixa, en els darrers dies això ha canviat completament i a poc a poc els valors van augmentant perillosament.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquest dilluns 14 de desembre, la demarcació de Tarragona torna a veure com augmenten dos valors importants, com son el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, a més de lamentar 4 noves defuncions i 73 contagis més que deixen la xifra des del març en 26.939 positius de Covid-19 i 783 morts, tot just el dia en què es compleixen 9 mesos de l'inici de la pandèmia.

Per regions sanitàries, a la de Tarragona el risc de rebrot escala 19 punts i se situa al 154 amb una Rt que ja ha sobrepassat el llindar de l'1, a l'1,07. Els nous casos positius reportats han estat 65 i deixen la dada acumulada en 21.484 contagis, i també s'han lamentat tres noves morts i ja han estat 662 les persones que han perdut la vida pel coronavirus a Tarragona. Una altra xifra que augmenta és la d'ingressats als hospitals tarragonins, amb 114 pacients segons el Departament de Salut, i a les UCI catalanes també pugen les persones ingressades amb 344, precisament un dels punts clau per continuar amb la desescalada.

A la ciutat de Reus els contagis acumulats son 5.818 i les defuncions 119, amb una Rt del 0,90 i un risc de rebrot molt alt al 118, així com 28 pacients ingressats segons Salut. Tarragona capital és ara una de les zones que preocupa, i és que el risc de rebrot no para d'augmentar i ja se situa al 241 amb una Rt també molt alta, de l'1,53. Des del març hi ha hagut 4.824 contagis i 140 defuncions, i segons Salut hi hauria 22 pacients ingressats per Covid.

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre portava una tendència a la baixa molt positiva, que també s'ha vist trencada els últims dies. Avui ha sumat 8 positius més —5.455 des del març— i una nova mort —121 defuncions acumulades—. A més, el risc de rebrot puja un punt i ja està als 84 i l'Rt també es dispara al 0,97. El Departament de Salut indica en les últimes dades que hi hauria 29 ingressats per coronavirus a l'Ebre.