Imatge d'aglomeracions al centre comercial de Reus durant el pont de la Puríssima

Sense fre: El risc de rebrot i la velocitat de propagació segueixen augmentant a la demarcació de Tarragona

També augmenten els pacients ingressats a l'UCI a tot Catalunya i se sumen dues defuncions a Tarragona

Era cap a on tothom s'imaginava que anàvem i a poc a poc les dades ho van confirmant. El Departament de Salut ha fet públiques les dades sobre la pandèmia a Catalunya aquest dimarts 15 de desembre, a deu dies de Nadal, i segueixen les males notícies. A la demarcació de Tarragona la tendència que fa tres dies que es va repetint avui es ratifica amb un augment del risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus, així com un total de 113 nous contagis i 2 defuncions, que deixen la incidència de la Covid des del març en 27.052 positius i 785 morts.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Com dèiem, a la regió sanitària de Tarragona el risc de rebrot ha passat del 135 el diumenge als 196 d'aquest dimarts, i en la mateixa línia s'ha mogut l'Rt, de l'1,00 a l'1,28 d'avui. Son dos indicadors que fan témer el pitjor a les portes de les festes i que comencen a deixar entreveure els efectes del pont de la Puríssima. Tanmateix, de moment els ingressos hospitalaris es mantenen —elevats— a les 113 persones, però creixen a tot Catalunya els pacients de Covid crítics a l'UCI, amb 351 —7 més que dilluns—. A Tarragona els nous positius han estat 83 i ja se n'acumulen 21.567, mentre que s'ha hagut de lamentar una nova defunció que deixa la trista dada de morts en 663.

A la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, amb Batea al punt de mira per un gran brot, la tendència és la mateixa. El risc de rebrot se situa als 106 punts i l'Rt a l'1,16, amb 30 nous contagis que deixen l'acumulat en 5.485 casos des del març, i una nova defunció que se suma als 122 morts per coronavirus. Els pacients ingressats als hospitals ebrencs es mantenen en 29 segons Salut.

Tarragona continua amb el risc de rebrot disparat

A la ciutat de Tarragona el risc de rebrot comença a augmentar força i ja es troba en 293 punts, al costat d'una velocitat de propagació també alta, de l'1,58. Els casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ja son 4.851 i les defuncions 140, mentre que segons Salut als hospitals tarragonins hi hauria 21 ingressats per Covid. La situació a Reus és lleugerament millor, però igual de tensa. El risc de rebrot està al 165 i l'Rt a l'1,16, amb 26 pacients ingressats a hores d'ara, sempre segons Salut. Els casos acumulats des del març arriben als 5.836 i les defuncions 119, pràcticament les mateixes que a la regió sanitària de l'Ebre.