Les comarques de Tarragona registren 9.132 ERTO que afecten 48.653 treballadors

S'han registrat 102 expedients més respecte aquest dimarts
Els ERTO a les comarques de Tarraogna ja són 9.132 | Àngel

Els ERTO a la demarcació de Tarragona ja són 9.132 i afecten 48.653 treballadors, segons les dades que ha fet públiques aquest dimecres, 8 d'abril, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Respecte les dades d'aquest dimarts, avui s'han registat 102 Expedients de Regulació Temporal més, que afecten 301 nous treballadors tarragonins.

Per zones, al Camp de Tarragona registra un total de 7.023 expedients que afecten 40.215 persones, mentre que a les Terres de l'Ebre s'han registrat 2.109 ERTO que afecten 8.438 treballadors. 

Els ERTO a Catalunya ja superen els 86.000 i afecten més de 635.000 treballadors

Pel que fa a les dades generals a nivell de Catalunya, s'han registat un total de 86.573 ERTOS que afecten 636.032 treballadors. Les xifres suposen un increment de gairebé 1.500 expedients i 10.600 treballadors en només 24 hores. El conseller Chakir El Homrani ha reiterat la seva «preocupació» perquè tothom pugui cobrar la nòmina de l'atur el 10 d'abril, la data de pagament habitual, davant del col·lapse del servei espanyol que ho ha de tramitar, el SEPE. De fet, el conseller ha confirmat que el ministeri espanyol els ha enviat una carta demanant poder disposar dels serveis del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar en l'allau de peticions.

En aquest sentit, El Homrani ha recordat que la Generalitat ja va posar a disposició de l'Estat el SOC fa «tres setmanes» i els ha reiterat que estan «absolutament a la seva disposició per garantir que tothom cobri en el temps indicat».

En aquest sentit, ha confirmat que 460 treballadors del SOC atendran trucades sobre les prestacions que normalment assumiria el SEPE. El conseller ha dit que l'objectiu és «assegurar els drets dels treballadors», ja siguin afectats per ERTO, els que s'han quedat a l'atur, els que han patit la no renovació de contractes temporals o la seva extinció.

"🔴Els metges de TGN acusen de «precarietat laboral» encoberta al Ministeri de Sanitat" "💻 La imprescindible web d'activitats per la canalla creada per alumnes de la URV"