Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

AQUESTA NIT

Crema la cuina d'un habitatge d'Amposta

Investigadors de Tarragona descobreixen un patró per «evitar cirurgies d'alt risc» en obesos diabètics

Diversos centres com la URV, l'IISPV o l'Hospital Joan XXIII han aconseguit demostrar una recerca pionera
Les investigadores tarragonines han fet el descobriment mèdic a Joan XXIII | Cedida

 

Un equip d'investigadors de Tarragona han descobert un patró per «evitar cirurgies d'alt risc» en obesos diabètics —de tipus 2—, un avenç pioner que compta amb el segell de diverses institucions del territori com la Universitat Rovira i Virgili (URV), l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) o l'Hospital Universitari Joan XXIII.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La recerca, liderada pels doctors Joan Vendrell i Sonia Fernández-Veledo, ha estudiat la molècula 'succinat' i li han descobert una propietat rellevant fins ara desconeguda: ser un marcador d'estat de salut i controlar la diabetis «fins i tot millor que la pròpia glucosa», expliquen els investigadors. El descobriment permetrà disposar de més informació que mai a l'hora d'escollir quina cirurgia realitzar als pacients que ho requereixin.

 

La recerca permetrà dur a terme cirurgies amb menys riscos per a pacients obesos amb diabetis

El nou patró és clar: a nivells més alts d'aquesta molècula, calen cirurgies més agressives; i a nivells més baixos, cirurgies més suaus com la reducció gàstrica seran més eficients. Els investigadors celebren que aquest plus d'informació permetrà evitar cirurgies complicades i d'alt risc, fet que comportarà «un major benefici per a la salut del pacient i una reducció de costos sanitaris» degut a la precisió mèdica dels tractaments.

 

La gran qüestió que resol és que l'estudi «permet disposar d'un element objectiu a l'hora de l'elecció de la cirurgia a realitzar», mentre que fins ara no existeix cap normativa «plenament acceptada» per decidir quina tècnica és més adient aplicar, matisen.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris