Imatge de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i el diputat de Cultura Joan Josep Garcia, en la presentació del nou paquet d'ajuts

Nou paquet d'ajuts: La Diputació destina 7,8 MEUR a reactivar la cultura de les comarques de Tarragona

Se'n podran beneficiar ajuntaments, entitats, professionals, promotors o centres d'ensenyament

La Diputació de Tarragona ha presentat els nous ajuts destinats a impulsar projectes i reactivar l'activitat cultural al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'ens destinarà un total de 7.800.000 euros que arribaran a tots els àmbits, públics i privats. Se'n podran beneficiar ajuntaments, entitats, professionals, promotors o centres d'ensenyament.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat la importància dels ajuts per a la reactivació cultural a la demarcació. Els ajuts «representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la Covid-19», ha apuntat Llauradó.

«En aquest sentit, contribuiran a la reactivació de la producció de continguts culturals i, consegüentment, a la recuperació econòmica de les nostres comarques en aquests temps encara convulsos», ha afegit Llauradó.

Per la seva banda, el diputat de l'àrea de Cultura, Joan Josep Garcia, ha ressaltat «diversitat d'àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d'ajuts». Les convocatòries seguiran en règim de concurrència competitiva i, com a novetat, s'hauran de sol·licitar per via electrònica.

Garcia ha fet èmfasi en l'increment de les inversions per a cultura des de 2019 fins a l'actualitat: «Hem passat de 5,6 MEUR als 7,8 MEUR actuals». Pel que fa a les dates de les convocatòries, tres ja han estat aprovades per la Junta de Govern de la Diputació. Pel que fa a la resta, la majoria també s'aprovaran al llarg d'aquest mes de juny.

Ajuts per a diversos actors del món cultural

Per a ajuntaments i EMD, es destinaran ajuts per valor d'1.500.000 euros per a la contractació de les activitats incloses al catàleg de programacions culturals (eCatàleg). A més, es destinaran 2.000.000 euros més per a projectes i activitats culturals o d'interès per a la ciutadania, de caràcter singular.

També es destinaran 1.200.000 euros en ajuts per a entitats o persones per a activitats culturals o d'interès ciutadà. Per al sector de microempreses i professionals autònoms del sector cultural, es destinaran 950.000 euros més.

També hi ha partides per al foment i difusió de publicacions locals i comarcals o d’interès per a la demarcació de Tarragona (136.000 euros); per a  escoles de música o de dansa i escoles d'art i disseny municipals (900.000 euros). Així com per a centres privats d'ensenyament especial (130.000 euros), i per a entitats i fundacions de caràcter social (500.000 euros).