La Diputació impulsa nous ajuts per autònoms i microempreses culturals de la demarcació

Es poden sol·licitar des del 22 de setembre fins al 21 d’octubre del 2020 | En quedaran excloses les empreses que facturin més de 500.000 euros anuals
La Diputació de Tarragona, al capdamunt del Passeig de Sant Antoni | Toni Cabanillas

La Diputació de Tarragona ha impulsat nous ajuts pels professionals autònoms i les microempreses del sector cultural de la demarcació que s'han vist afectats per les circumstàncies econòmiques derivades de la Covid-19. L'ens provincial ha aprovat una partida de 950.000 euros que aniran destinats a mitigar els efectes de la pandèmia en l'àmbit, social i ciutadà. En aquest sentit, se'n podran tramitar les sol·licituds des del 22 de setembre fins al pròxim 21 d'octubre de 2020.

A aquesta línia d'ajuts s'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin la seu fiscal a la demarcació de Tarragona i que es dediquin al sector cultural com a activitat principal, en concret, en àmbits com les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua, la literatura, la producció editorial o la difusió del patrimoni cultural, entre altres. D'altra banda, en quedaran excloses les empreses que facturin més de 500.000 euros anuals i també les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, ja que es poden acollir a altres línies de suport. 

L'objectiu principal és poder ajudar els beneficiaris en les pèrdues que hagin pogut tenir pel cessament temporal de la seva activitat a causa de l'estat d'alarma i la pandèmia i, a més, contribuir a la represa de la seva feina. A més, es podran aplicar a les despeses que hagin de suportar els organitzadors per la realització, amb condicions de seguretat sanitària, de les diferents activitats que es programin.

La convocatòria és en règim de concurrència competitiva i el pressupost es distribuirà entre totes les sol·licituds presentades i admeses, amb un import màxim de 10.000 euros i amb el percentatge que els correspongui. En cas d'insuficiència de crèdit, es farà un prorrateig entre tots els beneficiaris. 

La sol·licitud es podrà presentar a través de la seu electrònica de la Diputació, presencialment al Registre General de Tarragona o Tortosa amb cita prèvia, o bé en suport paper a través del servei postal.

"Bones notícies: El polígon químic de Tarragona rebrà una milionària inversió" "PortAutors 2020 supera amb escreix les expectatives!"