La Diputació de Tarragona obre la convocatòria d'ajuts per pal·liar els efectes dels temporals

Es poden demanar fins a l'agost de 2020
La Diputació de Tarragona obre la convocatòria d'ajuts | Àngel Ullate

 

La Diputació de Tarragona ha obert aquest dijous la convocatòria d'ajuts per als municipis afectats pels temporals i les catàstrofes naturals entre l'octubre del 2019 i el 14 d'agost del 2020 a la demarcació de Tarragona. L'ens supramunicipal ha destinat 2.000.000 euros que es podrien ampliar. S'hi podran acollir els municipis de fins a 20.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades (EMD). Els consells comarcals també en podran demanar per a assistències tècnica, econòmica o jurídica. El termini de sol·licituds s'allargarà fins al 31 d'agost de 2020.

 

Els municipis afectats podran sol·licitar subvencions de fins a un màxim de 50.000 euros pel que fa a inversió o reparació de danys produïts per alteracions climatològiques i catàstrofes naturals, i fins a un màxim de 30.000 euros per a altres causes excepcionals, urgents i necessàries. També es podran fer quatre sol·licituds amb un màxim de 10.000 euros per convocatòria en el cas de l’assistència tècnica, econòmica o jurídica.

 

D'altra banda, la subvenció com a màxim pot ser el 95% del pressupost elegible; les actuacions no poden ser cofinançades amb altres programes i plans de la Diputació de Tarragona i, si es financen conjuntament amb subvencions i programes d'altres administracions, en cap cas la suma de les subvencions i altres ingressos concedits pot superar el 100% del pressupost elegible.

 

El diputat delegat del Servei d'Assistència Municipal de l'ens, Enric Adell, ha afirmat que són la primera administració que ha aprovat aquesta convocatòria per ajudar als ajuntaments que van patir danys pels aiguats de l'octubre del 2019 o pel temporal Gloria. Per Adell, aquestes subvencions permetran millorar i facilitar el dia a dia dels consistoris i, en conseqüència, de la població de la demarcació.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana