La Diputació de Tarragona organitza jornades formatives per impulsar la biomassa a la demarcació

L'ens supramunicipal lidera el projecte 'Xarxa de calor de proximitat' que preveu la instal·lació de calderes i xarxes de calor en 9 municipis de la demarcació per produir energia tèrmica sostenible
Imatge de la jornada formativa organitzada per la Diputació de Tarragona per impulsar la biomassa. | Cedida

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació de Tarragona organitza jornades formatives arreu de la demarcació. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest dijous, 28 de novembre, ha tingut lloc a Tarragona la jornada ‘Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector químic’ per a informar dels beneficis de la biomassa forestal com a font d’energia tèrmica per a les indústries químiques, ja que permet reduir costos energètics i millorar la seva competitivitat i sostenibilitat.

La jornada forma part del Pla Anual 2019 de transferència tecnològica de la Generalitat de Catalunya, aquest inclou actuacions en l’àmbit de la recerca i la investigació i aposta per divulgar i fer transferència de coneixements tècnics i de gestió.

Impuls a la biomassa forestal

D'altra banda, la setmana passada es va dur a terme a Vandellòs la sessió ‘Gestió forestal, prevenció d’incendis i valorització de forests tarragonines. Com ho fem compatible?’ una jornada emmarcada en el projecte ‘Xarxa de calor de proximitat de la Diputació de Tarragona’ i que va servir per conèixer models de gestió forestal en pinedes de pi blanc que permeten assolir noves economies del bosc i tractaments de defensa contra incendis. 

La Diputació de Tarragona impulsa la biomassa forestal com a energia renovable en diversos àmbits. La institució aposta per aquesta energia renovable per tots els seus beneficis com, per exemple, la reducció de gasos d’efecte hivernacle o la dinamització del sector forestal. És per aquest motiu que organitza jornades dirigides a experts procedents d’organismes públics o del sector privat.

La Diputació de Tarragona lidera el projecte 'Xarxa de calor de proximitat' amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús de la biomassa local com a font energètica. El projecte preveu la instal·lació de calderes i xarxes de calor en 9 municipis de la demarcació per produir energia tèrmica sostenible a partir de la biomassa per escalfar equipaments municipals i està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu 'FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4'.

"🚆 Temen pel futur del «tren tradicional» entre Tarragona, Tortosa i Vinaròs" "La Diputació presenta el seu pressupost més alt i preveu acabar el 2020 amb deute zero"