Noemí Llauradó i Quim Nin, a la presentació del pressupost

La Diputació injectarà 30 MEUR més en ajuts destinats a la cultura, sostenibilitat o habitatge aquest 2021

Un modificatiu de crèdit farà possible el reforç al pressupost | Reforça les línies del Pla de Mandat 2020-23

La Diputació de Tarragona dobla l'aposta i multiplicarà els ajuts  i les inversions previstes en habitatge, en cultura  o en sostenibilitat de cara a aquest 2021. La institució supramunicipal ha acordat aplicar una modificació  de crèdit al plenari d'aquest divendres, a través de la qual augmentarà en prop de 30 milions d'euros aquestes partides, considerades estratègiques, per facilitar als municipis  del territori «l'adaptació a les noves necessitats» fruit del context econòmic  i social actual.

La modificació apuntalarà el repte de «reactivar  la inversió als municipis» de Tarragona que perseguien els pressupostos  de l'any 2021, amb un fort accent social i enfocats a pal·liar les destrosses concretes de la crisi de la Covid-19. La injecció d'aquests nous 30 milions s'abocarà als ajuts a la producció cultural, a l'acció social i l'atenció urgent a persones vulnerables, a una partida reforçada per a casos de danys meteorològics com els del temporal Glòria o a mesures de sostenibilitat, entre altres eixos alineats amb els principis del desenvolupament sostenible i l'Agenda 2030.

La modificació de crèdit accentuarà els ajuts en cultura o la inversió en sostenibilitat al gruix de municipis de Tarragona i l'Ebre

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, llegeix aquesta injecció econòmica com un reforç a les línies mestres del Pla de Mandat 2020-2023 de la institució, i s'espera que les noves convocatòries quedin disponibles aviat. La modificació  s'aprovarà aquest mateix divendres i els ajuts es dirigiran al món local i a les entitats del territori que necessitin aquest impuls «per reconstruir, per reactivar i per recuperar» la seva economia i activitat des d'aquests puntals estratègics  per a les comarques del Sud del país.

Encara no ens segueixes a Telegram? Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!