MINUT A MINUT: Tarragona acumula 1.616 positius i 194 defuncions per coronavirus

Aquest dijous s'han registrat 21 noves defuncions i 38 casos a la demarcaci贸
Els casos acumulats s'enfilen als 1.578 positius i 173 defuncions | acn

Encetem un nou dia de confinament i des de TarragonaDigital us seguim aportant tota la informaci贸 sobre la pand猫mia del coronavirus en directe amb aquest minut a minut. Les darreres dades a la demarcaci贸 de Tarragona que el Departament de Salut va fer p煤bliques aquest dimecres, 15 d'abril, va deixar 46 nous casos positius de coronavirus i 19 defuncions al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. D'aquesta manera, el nombre de casos acumulats a les comarques de Tarragona 茅s a hores d'ara de 1.578 positius, mentre que les morts s'enfilen a les 173.

 INVITACI脫: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les not铆cies de Tarragona! El grup us encantar脿: us informareu i tamb茅 us entretindreu. FEU CLIC AQU脥, US ENCANTAR脌!

Catalunya duplica el nombre total de morts per coronavirus

Un canvi en la manera de comptar les v铆ctimes de la Covid-19 ha disparat aquest dimecres la xifra de morts a Catalunya. El Departament de Salut fa ara el recompte amb la informaci贸 di脿ria que faciliten les funer脿ries, que des del principi de la crisi situen les defuncions en 7.097, sumant les persones que han mort en centres sanitaris, en resid猫ncies, en centres sociosanitaris o als seus domicilis.

TarragonaDigital continuem seguint l'actualitat en directe, a trav茅s d'aquest Minut a Minut.

ACTUALITZACI脫 21.33 hores 

La Gu脿rdia Urbana de Reus ha obligat a tancar un altre bar que continuava obert tot i el decret de confinament. Els fets van tenir lloc diumenge passat, 12 d'abril, a l'avinguda de Pere el Cerimoni贸s. Amb aquest establiment, ja s贸n quatre els bars que la policia reusenca ha obligat a tancar.

ACTUALITZACI脫 20.20 hores 

L'entitat STS Gesti贸 de Serveis Socio-Sanitaris ha assumit provisionalment la gesti贸 i direcci贸 de la Resid猫ncia Nostrallar dels Pallaresos, segons ha anunciat aquest dijous, 16 d'abril, el Departament de Salut.

ACTUALITZACI脫 20.00 hores 

El Departament de Salut ha anunciat que aquest dijous, 16 d'abril, s'han registrat 38 nous casos de coronavirus i 21 defuncions al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En total, doncs, les xifres s'enfilen a un total de 1.616 de casos acumulats i 194 morts.

ACTUALITZACI脫 19.25 hores 

L鈥橝juntament de Mont-roig del Camp ha celebrat aquest dijous, 16 d'abril, el primer Ple telem脿tic de la seva hist貌ria, ateses les circumst脿ncies excepcionals provocades per l鈥檈stat d鈥檃larma. Un ple que s鈥檋a iniciat amb el recordatori i condol a totes les v铆ctimes per coronavirus i amb un minut de silenci.

L'alcalde, Fran Morancho, ha agra茂t als ve茂ns i ve茂nes del municipi el seu comportament durant les darreres setmanes, i ha destacat la tasca feta pel personal municipal, que ha mantingut pr脿cticament tots els serveis essencials de l'Ajuntament. Tamb茅 ha volgut fer un reconeixement als voluntaris 芦que s鈥檈stan deixant la pell i posant en perill la seva salut per donar als m茅s vulnerables all貌 que necessiten禄. Per 煤ltim ha anunciat que en poques setmanes es presentar脿 un pla de xoc per ajudar a l鈥檈conomia municipal en tot el que sigui possible pel seu redre莽ament.

ACTUALITZACI脫 19.10 hores 

Trenta artistes participaran en la nova proposta cultural virtual 'La m煤sica est脿 a casa', un festival impulsat per l'Ajuntament de Reus que omplir脿 de concerts els vespres i la nit d'aquests divendres i dissabte i el migdia d'aquest diumenge. Diferents estils i g猫neres que serviran per oferir un total de nou hores de m煤sica.

ACTUALITZACI脫 19.01 hores

La Conca de Barber脿 es prepara per viure un Sant Jordi confinat. A l鈥橢spluga de Francol铆 es proposa omplir balcons i finestres de roses i a Vilaverd s'escriur脿 un relat conjunt, mentre que Vilaverd se suma a la iniciativa de Sarral i proposen fer relats confinats.

ACTUALITZACI脫 18.45 hores

L'Associaci贸 de Ve茂ns de Bonavista ha fet entrega al cos de Mossos d'Esquadra de Tarragona de m茅s d'un centenar de mascaretes fetes per ells per tal d'ajudar-los en la seva tasca en aquests moments de pand猫mia.

ACTUALITZACI脫 18.30 hores

Els carrers m茅s transitats de Vimbod铆 i Poblet ja compten amb els serveis d'un equip de neteja que aplica solucions especials de desinfecci贸. Amb una periodicitat setmanal, un equip especial d'higiene s'encarrega de ruixar els carrers del municipi i tots aquells elements del mobiliari urb脿 que es consideren estrat猫gics de cara a evitar possibles casos de contagi, com les zones pr貌ximes als centres sanitaris, els comer莽os d'alimentaci贸 o els contenidors de deixalles, entre altres.

Aquestes 脿rees es tracten amb desinfectants especialitzats, tal estipulen les indicacions del Ministeri de Sanitat. L'Ajuntament reitera que aquesta ajuda suplement脿ria s'afegeix a les tasques habituals que realitza la brigada municipal, que aquests dies tamb茅 fa tasques de manteniment amb les mesures de protecci贸 que s'estableixen en aquest tipus de procediments.

Els operaris desinfectant els carrers del municipi. | Cedida

ACTUALITZACI脫 18.05 hores

Al Camp de Tarragona ha registrat aquest dijous, 16 d'abril, 7.263 empreses han registrat Expedients de Regulaci贸 Temporal d'Ocupaci贸 (ERTO) amb 41.385 treballadors afectats. A les Terres de l'Ebre el balan莽 茅s de 2.203 expedients amb 9.005 persones afectades.

ACTUALITZACI脫 17.49 hores

L'escola Ventura Gassol del Morell va comen莽ar, aquest dimecres 15 d'abril, el tercer trimestre, el qual es realitxar脿 online. La directora del centre, Carolina Sabat茅, ha explicat que 芦els mestres preparen les propostes que s'han de presentar als alumnes i les pengen al blog de l'escola cada dilluns禄. D'aquesta manera, 芦des de casa, cada fam铆lia pugui organitzar-se la setmana com li vagi millor禄, detalla. Tamb茅 s'ha creat un correu electr貌nic per a cada classe per refor莽ar el vincle entre mestre i alumne. 

Per evitar l'escletxa digital, l'escola morellenca ha posat a disposici贸 de 14 fam铆lies dispositius digitals del mateix centre i connexi贸 a Internet, per poder acabar el curs des de casa.

ACTUALITZACI脫 17.39 hores

L鈥橝juntament de Cambrils ha fet una donaci贸 d'un total de 300 mascaretes d鈥檃lta protecci贸 a les tres resid猫ncies de gent gran del municipi. El material ha estat distribu茂t aquest mat铆 per Protecci贸 Civil a la Resid猫ncia Baix Camp, la Resid猫ncia Cambrils Suite i la Resid猫ncia STS Cambrils, 100 mascaretes a cadascuna.

Els centres, especialment vulnerables en la situaci贸 actual, havien fet una petici贸 davant la manca d鈥檈quips per protegir el personal i les persones residents del Covid-19.

ACTUALITZACI脫 17.15 hores

El govern de l鈥橝juntament de Cambrils va convocar telem脿ticament aquest dimecres, 15 d鈥檃bril, una quinzena de representants del teixit econ貌mic del municipi per identificar necessitats presents i futures del sector empresarial i comercial, fixar objectius i l铆nies de treball, i consensuar propostes per a l鈥檈laboraci贸 d鈥檜n pla de reactivaci贸 econ貌mica per fer front a la crisi provocada per les restriccions de l'estat d'alarma.

Entre les accions tractades durant la primera reuni贸 hi ha les rebaixes de taxes i impostos municipals. En properes trobades caldr脿 definir les propostes d'incentius i ajuts a les empreses, plans d'ocupaci贸 i contractaci贸 laboral i campanyes de sensibilitzaci贸.

A la cimera hi van assistir la FECAM, l鈥橝LECC, els Xiringuitos, els bars i cafeteries, l鈥橝EH, l鈥橴B, la Xarxa del port, Vilacentre, representants d鈥檋otels grans, hotels familiars, c脿mpings i apartaments tur铆stics, la Cooperativa, la Confraria i el Club N脿utic.

ACTUALITZACI脫 16.08 hores

La Policia de Tortosa ha detectat un missatge fals que corre per WhatsApp i les xarxes socials que diu que l'Ajuntament tortos铆 permetr脿 sortir al carrer a partir del dilluns, amb les condicions de no sortir del municipi i de respectar la dist脿ncia de seguretat amb les persones. La policia municipal ha desmentit la informaci贸 i demanat que no es renvi茂n aquest tipus de missatges, recordant que les informacions v脿lides s贸n les que transmeten els canals oficials.

ACTUALITZACI脫 15.45 hores

Els delictes contra el patrimoni s'han redu茂t a Reus al voltant del 80% durant el per铆ode de confinament obligat a causa del decret d'estat d'alarma, segons les dades que s'han analitzat aquest dijous, 16 d'abril en la reuni贸 setmanal de la Comissi贸 de Coordinaci贸 per a la Seguertat Covid-19 de Reus.

ACTUALITZACI脫 14.51 hores

La central nuclear d'Asc贸 iniciar脿 la 27a rec脿rrega de combustible el 28 d'abril. Segons ha avan莽at el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallar茅s, per poder executar les mesures de prevenci贸 i salut dels treballadors, aquesta operaci贸 es dur脿 a terme amb un ter莽 menys dels treballadors temporals.

ACTUALITZACI脫 14.48 hores

Agents del Destacament de Protecci贸 de la Natura de la Gu脿rdia Civil (DEPRONA) del parc natural del Delta de l'Ebre van denunciar dissabte dos ve茂ns de Sant Carles de la R脿pita que duien cinc tones de musclo il路legal en dos vehicles isot猫rmics. Segons informa el cos, els vehicles circulaven per la carretera que enlla莽a els nuclis de la R脿pita i el Poblenou del Delta amb s铆mptomes evidents d'exc茅s de pes.

ACTUALITZACI脫 14.39 hores

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, la regidora dels Comuns, Carla Aguilar, ha anunciat que ha donat 1.500 euros, la meitat del seu sou net, a la lluita contra el coronavirus. Ha assegurat que es tracta 芦d'una decisi贸 personal, que ha rebut el suport de l'executiva d'En Com煤 Podem Tarragona禄

ACTUALITZACI脫 14.00 hores

Una nova plataforma digital permet comprar o encomanar productes dels negocis operatius de l'脿mbit de la Cambra de Comer莽 de Reus. L'eina vol servir per fomentar el consum de proximitat, i suposa una passa m茅s en aquest 脿mbit.

ACTUALITZACI脫 13.52 hores

El director general de Centres P煤blics de la Generalitat i president del Consorci d鈥橢ducaci贸 de Barcelona, Josep Gonz谩lez-Cambray, ha confirmat que el curs escolar 2020-2021 comen莽ar脿 el 14 de setembre 芦tal com estava previst禄. En declaracions a Rac1, ha indicat que espera que l鈥檌nici sigui 芦el m茅s normal possible禄 tenint en compte que s鈥檋aur脿 de complementar amb el que s鈥檋a viscut en aquest a causa de la pand猫mia del coronavirus.

ACTUALITZACI脫 13.45 hores

El Consell Comarcal del Baix Pened猫s est脿 distribuint diversos Equips de Protecci贸 Individual (EPI) als municipis de fins a 5.000 habitants de la comarca, que s贸n b脿sicament els de l'interior. Aquest material serveix per equipar el personal dels ajuntaments i del mateix Consell Comarcal, perqu猫 puguin treballar amb seguretat.

ACTUALITZACI脫 13.39 hores

L鈥橝juntament de Tarragona ha contractat una empresa especialitzada per realitzar la desinfecci贸 a l鈥檌nterior de les resid猫ncies de gent gran Les Alzines i Sanitas, aix铆 com la resid猫ncia de discapacitats de Sant Salvador. Aquest mat铆 de dijous, 16 d'abril, els serveis de neteja municipals tamb茅 estaven desinfectant els accessos al pavell贸 del Serrallo amb m脿quines hidronetejadores que fan servir una diluci贸 amb lleixiu. 

ACTUALITZACI脫 13.30 hores

L'Aeroport de Reus est脿 completament buit i les pantalles on s'anuncien vols, apagades. Fa setmanes que no hi ha operativa comercial. Malgrat que Aena, que gestiona l'aeroport reusenc, mant茅 la instal路laci贸 a disposici贸 de les aerol铆nies que puguin operar, totes han anant cancel路lant els seus vols. Aix貌 afecta de ple un territori molt estacional que dep猫n de la temporada alta d'estiu 鈥攄e mar莽 a octubre鈥. Del mili贸 de passatgers que rep la instal路laci贸, un 98% es concentra en aquests mesos. L'aeroport perdr脿 enguany molts passatgers. Les companyies de baix cost Jet2.com i Tui ja venen bitllets per l'any que ve. Els hotelers no volen donar la temporada per perduda. 芦Ni que sigui per salvar els mobles禄, diu Xavier Guardi脿, portaveu de la FEHT.

ACTUALITZACI脫 13.25 hores

Malgrat que la 33a Setmana Medieval de Sant Jordi s'ha susp猫s a causa de la crisi sanit脿ria, l鈥Oficina de Turisme de Montblanc i l鈥Associaci贸 Medieval de la Llegenda de Sant Jordi tornen a organitzar el tradicional concurs d鈥橧nstagram de la Setmana Medieval. Els aficionats a Instagram disposen de la informaci贸 per participar en la setena edici贸 del concurs que ser脿 del tot excepcional, ja que caldr脿 recuperar i compartir fotografies antigues de qualsevol de les edicions anteriors de la festa, per tant, imatges que poden anar de 1987 fins a 2019.

ACTUALITZACI脫 13.20 hores

Crit d'alerta de Comissions Obreres (CCOO) i la Uni贸 General de Treballadors (UGT) sobre l'estat i les condicions de la plantilla laboral de Correus a les comarques de Tarragona. Els sindicats majoritaris han confirmat, a trav茅s d'un dur comunicat, el contagi d'onze treballadors que han donat positiu en coronavirus i l'a茂llament d'altres 25 que es troben en situaci贸 de quanantena preventiva.

ACTUALITZACI脫 13.12 hores

Juan Buenafuente 茅s un conductor d'ambul脿ncies del Sistema d'Emerg猫ncies M猫diques (SEM) al Vendrell. Segons explica el Diari de Tarragona, fa uns dies, va donar positiu de coronavirus, i va haver de ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Gran aficionat del futbol i del Betis, els seus companys del SEM li han fet un v铆deo on un gran nombre d'esportistes i famosos li donen 脿nims.

ACTUALITZACI脫 13.06 hores

L鈥橝juntament de Montblanc amb els seus 13 regidors van celebrar el seu primer ple telem脿tic a causa de la crisi sanit脿ria. Un dels punts m茅s importants de la trobada era donar compte de les tasques que s鈥檈stan duent des de cada regidoria per pal路liar els efectes del coronavirus a la vila.

ACTUALITZACI脫 13.00 hores

La Policia Local de Cambrils realitza 10 controls en carrers i entrades a Cambrils i ha posat 3 denuncies. Una d'aquestes ha estat a Vilafortuny, on s'ha denunciat una persona per conduir vehicles sense perm铆s, amb resultat d'atestat per delicte contra la seguretat vi脿ria i una den煤ncia de circulaci贸 injustificada.

ACTUALITZACI脫 12.50 hores

Repunt en la xifra de contagis i defuncions per coronavirus a Espanya en les 煤ltimes 24 hores. Aix铆 doncs, la xifra de nous contagiats s'ha disparat fins a assolir els 11.183, 5.183 m茅s, un fet que podria estar relacionat amb l'increment de la capacitat per diagnosticar el virus gr脿cies als tests r脿pids. En les 煤ltimes 24 hores 551 persones han perdut la vida, el que suposa un increment respecte al dimecres, amb 523, i s'eleva la xifra del total de defuncions a les 19.130 mentre que la d'infectats assoleix els 182.816.

ACTUALITZACI脫 12.28 hores

L鈥橧nstitut Carlos III finan莽a un projecte per dissenyar un prototip capa莽 de detectar la Covid-19 en diferents superf铆cies i materials. L鈥檈studi, on participen diverses institucions d鈥橝ndalusia i Tedax de la Policia Nacional, comptar脿 amb un equip multidisciplinar amb cient铆fics amb l鈥檕bjectiu de lluitar per 芦contenir la pand猫mia i evitar nous contagis禄 detectant 芦amb precisi贸禄 les superf铆cies contaminades.

ACTUALITZACI脫 12.15 hores

Els tests massius a la poblaci贸 per detectar asimptom脿tics de la Covid-19 permetr脿 al Govern tenir un major control de la situaci贸 de la pand猫mia a Espanya. Tot i aix貌, aquest fet portar脿 una conseq眉猫ncia amb la qual alguns no comptaven: un 芦boom禄 dels contagis que empitjori les xifres que tenien entre mans les autoritats per a la sortida esglaonada del confinament.

ACTUALITZACI脫 12.00 hores

La presidenta de la Comissi贸 Europea, 脷rsula Von der Leyen, ha reconegut que no estaven preparats per afrontar l鈥檈merg猫ncia sanit脿ria del coronavirus. L鈥檃lemanya ha adm猫s que 芦ning煤 estava realment preparat per aix貌禄 i ha demanat perd贸 per la manca de suport europeu a It脿lia a l鈥檌nici de la pand猫mia.

ACTUALITZACI脫 11.58 hores

El ministre de SanitatSalvador Illa, va anunciar que fa dies que s'analitzen diverses f贸rmules per permetre sortir els menors al carrer, tot i que encara no s'han concretat en quines condicions es durien a terme. Entre les opcions possibles, des del govern s'apunta que els nens puguin sortir durant un curt espai de temps, al voltant d'una hora, i a prop del domicili. A m茅s, aquest perm铆s per sortir al carrer sempre ha de respectar les normes de distanciament social.

ACTUALITZACI脫 11.52 hores

El Consell de Ministres va aprovar, el passat 31 de mar莽, mitjan莽ant un Reial decret llei, m茅s de 50 mesures econ貌miques i socials que complementen les que ja s'han anat adoptant en les 煤ltimes setmanes i donen resposta a les situacions creades per la Covid-19 i la declaraci贸 de l'estat d'alarma. Les activitats d'oci s'han vist molt afectades durant l'煤ltim m茅s a causa de l'estat d'alarma. Aix貌 tamb茅 ha portat a consumir m茅s en jocs d'oci a les cases durant el confinament. Una d'aquestes mesures 茅s la de limitar els anuncis de les cases d'apostes i les activitats de promoci贸.

ACTUALITZACI脫 11.49 hores

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francol铆 i la Universitat de Barcelona presenten el projecte de ci猫ncia ciutadana sobre riuades i emerg猫ncies naturals Floodup Francol铆 amb l鈥檕bjectiu de recopilar tota la informaci贸 sobre la riuada i l鈥檈xperi猫ncia col路lectiva viscuda entorn de la riuada al Francol铆 del 22 d鈥檕ctubre de 2019 i els esdeveniments posteriors. La presentaci贸 de la iniciativa es far脿 en l铆nia, des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural aquest divendres 17 d鈥檃bril a les 18.30 h.

ACTUALITZACI脫 11.35 hores

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres 15 d'abril a Cunit un ve铆 del municipi de 30 anys, de nacionalitat marroquina, per un delicte de desobedi猫ncia greu. Els agents van rebre un av铆s a les onze del mat铆 que hi havia un home en un parc urb脿 del municipi, situat al carrer del Francol铆, que podria estar infringint les restriccions de mobilitat incloses al decret d'alarma. 

ACTUALITZACI脫 11.23 hores

Despr茅s que la Sala Trono se sum茅s a l'aturada cultural en les xarxes socials, en protesta per la crisi del sector i suspengu茅s la seva programaci贸. Aquest cap de setmana repr猫n la programaci贸 de #LaTronoACasa i continua portant el teatre a les cases, a trav茅s del seu canal de Youtube, amb la voluntat de seguir oferint cultura als seus espectadors malgrat la situaci贸 actual.

ACTUALITZACI脫 11.16 hores

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necess脿ries durant l鈥檈pid猫mia per a tractaments de c脿ncer, accidents, parts amb complicacions, etc. En aquest sentit, Valls s鈥檋a sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Per aix貌 el divendres 24 d鈥檃bril, el Pavell贸 Joana Ballart de la capital de l'Alt Camp comptar脿 amb un espai de donaci贸, de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.00 h. Cal, per貌, que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

ACTUALITZACI脫 11.10 hores

La producci贸 de vins als cellers de la DO Pened猫s ha tingut una caiguda del 80% durant aquest mes d'abril en comparaci贸 amb l'abril del 2019. Aix铆 ho ha asseverat el director del Consell Regulador de la DO Pened猫s, Francesc Olivella. La caiguda de vendes i de consum de les 煤ltimes setmanes, propiciada principalment pel tancament del sector de la restauraci贸, ha provocat que els cellers hagin hagut d'ajustar el ritme d'embotellament.

ACTUALITZACI脫 11.00 hores

La Gu脿rdia Urbana de Reus enxampa un conductor que circulava per l'avinguda de Bellissens amb un positiu d'alcohol猫mia de 0,84 mg/l. Li imputa un delicte contra la seguretat vi脿ria i aixequen una acta per incomplir l'ordre de confinament.

ACTUALITZACI脫 10.53 hores

El Port de Tarragona ha injectat m茅s de 5 MEUR als prove茂dors durant la crisi de la Covid-19. En el darrer mes ha avan莽at el pagament de 488 factures de 330 empreses amb l'objectiu de 芦mitigar la falta de liquiditat de les empreses prove茂dores, tenint especial cura de les petites i mitjanes禄. Mentrestant, el port segueix obert i funcionant, amb operatives di脿ries en gaireb茅 tots els tr脿fics de mercaderies, at猫s que el prove茂ment d'energia, mat猫ries primeres i agroalimentaris s贸n essencials en aquests moments de crisi sanit脿ria. Una part molt important de la plantilla segueix fent treball no presencial.

ACTUALITZACI脫 10.14 hores

La Policia Local d'Amposta ha denunciat 27 persones entre dimarts i dimecres per no respectar les mesures de restricci贸 de circulaci贸 acordades per l'estat d'alarma.

ACTUALITZACI脫 10.06 hores

L'Ajuntament de Calafell ha anunciat que s'han susp猫s totes les activitats culturals i festives del municipi fins a finals del mes de maig, a causa de l'emerg猫ncia sanit脿ria provocada pel coronavirus. A m茅s a m茅s, des del consistori afegeixen que, depenent de com avanci la situaci贸, aquesta suspensi贸 es podria allargar fins a Sant Joan o, fins i tot, m茅s enll脿.

ACTUALITZACI脫 09.48 hores

El nou m猫tode per calcular el n煤mero de v铆ctimes de la Covid-19 ha disparat les xifres de defuncions a Catalunya duplicant les que s'havien registrat fins ara. El cap d鈥橢pidemiologia de l鈥橦ospital Cl铆nic de Barcelona, Antoni Trilla, considera que 芦茅s bo comptar com m茅s coses millor禄 amb relaci贸 al nou recompte de defuncions per coronavirus, facilitat pel departament de Salut a partir de la informaci贸 de les funer脿ries. Malgrat aix貌, ha avisat que 芦sumar peres i pomes pot ser un embolic禄.

ACTUALITZACI脫 09.35 hores

A m茅s de la Covid-19, hi ha molts altres coronavirus i fa uns dies s'han descobert sis nous tipus en els ratpenatsde Myanmar, tamb茅 conegut com a Birm脿nia, que es localitza en el sud-est asi脿tic. El descobriment ha estat publicat a la revista 'Plos One'. El nord-americ脿 Institut Smithsonian ha aclarit que no tenen molt a veure amb altres coronavirus coneguts com la SARS, la MERS o la Covid-19. Encara no se sap la capacitat que tenen aquests virus per expandir-se i fer efecte en els 茅ssers humans. Tot dependr脿 dels estudis que es realitzen en els pr貌xims mesos.

ACTUALITZACI脫 09.00 hores

Un canvi en la manera de comptar les v铆ctimes de Covid-19 ha disparat aquest dimecres, 15 d'abril, la xifra de morts a Catalunya. El Departament de Salut fa ara el recompte amb la informaci贸 di脿ria que faciliten les funer脿ries, que des del principi de la crisi situen les defuncions en 7.097, sumant les persones que han mort en centres sanitaris, en resid猫ncies, en centres sociosanitaris o als seus domicilis.

ACTUALITZACI脫 08.10 hores

Molts grups musicals han hagut de replantejar-se la temporada de concerts. Tot i aix貌, per no perdre els 脿nims i per trencar amb la monotonia, Tonet, membre fundador d'un dels grups emergents del moment amb lloc de naixement a AltafullaPorto Bello, ha fet cinc c猫ntims a TarragonaDigital de com va ser el proc茅s de creaci贸 del grup, aix铆 com recomanar alguna de les seves can莽ons per passar millor el confinament.

ACTUALITZACI脫 08.05 hores

Dimecres 15 a migdia i la Ministra d'Educaci贸, Isabel Cel谩a, anuncia la decisi贸 educativa m茅s rellevant del curs acad猫mic: aprovat general per als alumnes de prim脿ria, secund脿ria i primer de Batxillerat 芦llevat de casos molt excepcionals禄. Encara amb la inc貌gnita de saber si la tornada presencial a les aules ser脿 viable abans del setembre, la comunitat educativa de Tarragona i Reus ha reaccionat amb bons ulls per貌 amb molts interrogants a l'anunci oficial de la ministra.

ACTUALITZACI脫 08.00 hores

Bon dia! Comencem una nova jornada seguint tota la informaci贸 que faci refer猫ncia a l'emerg猫ncia sanit脿ria del coronavirus al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb aquest minut a minut. Benvinguts i gr脿cies per seguir-nos!

"馃敶 脷LTIMA HORA: Tornen a pujar els morts per coronavirus a Tarragona" "馃摎La comunitat educativa de TGN i Reus es mulla amb la decisi贸 de l'aprovat general"