La carretera A-7, entre el Nou Estadi i les Gavarres, marcada pel radar de tram des de 2017

Un 21,6% de la població de Tarragona i la Canonja està exposada a nivells de soroll superiors a 65 decibels

El trànsit viari afecta el 99,8% de la població dels dos municipis

L'Ajuntament de Tarragona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han elaborat el Mapa Estratègic de Soroll de l'Aglomeració del Tarragonès, que fa referència als municipis de Tarragona i la Canonja. L'estudi revela que un 21,6% de la població està exposada a nivells de soroll superiors als 65 decibels (dB). El trànsit viari és el que més incidència té, ja que afecta el 99,8% de la ciutadania, si bé el 78,5% es troba per sota dels 65dB. El ferroviari afecta el 4,2% de la població i només un 0,2% ho fa per sobre d'aquest llindar. Finalment, l'impacte de la indústria arriba a un 4% dels habitants, i tots queden per sota dels 60dB.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El document es troba a exposició pública fins al pròxim 18 de gener i està obert a al·legacions. Un cop el mapa estigui aprovat, es començaran a estudiar els plans d'acció en matèria acústica per a la millora i recuperació de la qualitat acústica allà on sigui necessari. L’aglomeració del Tarragonès és una concentració de més de 130.000 habitants de la qual es realitza un mapa estratègic de soroll per primera vegada, en aplicació d'una directiva europea sobre avaluació i gestió del soroll ambiental. L'estudi fa referència al soroll que reben els ciutadans de manera mitjana al llarg del dia.