Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els estudiants d’ESO del Camp de Tarragona s’apropen a la química amb un programa de BASF

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es fa amb col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), és despertar l'interès per aquests estudis
Dos alumnes d'ESO participant al taller de BASF | TarragonaDigital

 

L'empresa química BASF i la Universitat Rovira i Virgili (URV) organitzen el programa 'El laberint de les substàncies' durant dues setmanes. Més de 450 alumnes d'ESO de diferents instituts del Camp de Tarragona participaran en diversos experiments amb l'objectiu de despertar l'interès per la química. Des del 21 de gener i fins al dia 1 de febrer els estudiants podran veure de prop com es treballa als laboratoris del campus Sescelades. És una iniciativa que s'engloba dins del projecte Teens'Lab de l'empresa química alemanya.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Despertar l’interès per la química

Els 450 alumnes participaran en diverses activitats de laboratori en les quals podran estudiar les propietats dels materials i aprendran a distingir-los aplicant mètodes de recerca física i química. També determinen el pH i la densitat de les substàncies desconegudes i podran experimentar amb la solubilitat, la capacitat de fermentació i el color. Tot plegat amb l'objectiu de què els adolescents se sentin atrets per aquesta branca de les ciències. Si més no perquè la coneguin una mica més.

 

Es duen a terme pràctiques similars a les que els alumnes ja fan als instituts però posen l'accent en la química per despertar-los l'interès. Aquesta és la cinquena edició que se celebra i hi participen els següents centres de secundària: L'Escola Maria Cortina, l'Institut Salvador Vilaseca, l'Institut Joan Tapiró, l'Institut Roseta Mauri i el Col·legi Maria Rosa Molas de Reus, el Col·legi Lestonnac, l'Institut Martí i Franquès, l'Institut Pons d'Icart, l'Escola Joan XXIII de Tarragona, el Col·legi Aura de la Canonja i l'Institut Fontanelles de les Borges del Camp. El projecte va començar a funcionar el passat 21 de gener i durarà dues setmanes fins al pròxim dia 1 de febrer.

 

Tercer i quart d'ESO són cursos importants on els alumnes han de decidir per quina branca del coneixement es decantaran. Tot i que això no vol dir que ja hagin de saber què estudiaran més endavant, sí que és positiu que coneguin les opcions que tenen per decantar-se per una rama o una altra del coneixement.

 

També et pot interessar:

L'Hospitalet acull un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques

Un 17% dels alumnes de primer curs de la URV abandonen els estudis

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris