Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Ferit per inhalació de fum en un incendi a Vila-seca

La Generalitat es nega a tancar la porta a l'estació intermodal de l'Aeroport de Reus

La Taula Estratègia de l'Aeroport s'ha reunit aquest matí a la capital del Baix Camp| Els responsables territorials no estan preocupats per l'afectació que el Brexit tindrà per aquest Aeroport
Reunió de la Taula Estratègia de l'Aeroport de Reus | Caralp Mariné

 

Aquest matí s'ha celebrat la Taula Estratègia de l'Aeroport de Reus amb tots els actors del territori. Segons ha informat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, s'ha acordat per «unanimitat» seguir lluitant per l'arribada de l'estació intermodal a l'Aeroport de Reus. Tot i que la setmana passada el comissionat pel Corredor del Mediterrani va dir que no es faria, el secretari ha assegurat que estan «molt lluny» de rendir-se.

 

Estació Intermodal de l'Aeroport de Reus

El comissionat del Corredor, Josep Vicent Boira, deia la setmana passada en una jornada a la Cambra de Comerç de Tarragona que «no hi haurà estació al sud de l'Aeroport pel disseny del Corredor». Amb aquesta sentència tancava la possibilitat de desenvolupar un projecte que havia aixecat moltes expectatives.

 

Lluny de rendir-se, però, els membres de la Taula Estratègia de l'Aeroport —Ajuntaments, Diputació de Tarragona, Generalitat, Aeroport, etc.— han assegurat que «no permetran que no hi hagi aquesta infraestructura al territori».

 

«Estem pensant en què Reus sigui un pol d'intermodalitat d'un gran territori, que pot anar cap al sud i cap al nord, que pot pensar en la connexió amb l'Aeroport de Barcelona. I per tant, a aquesta connectivitat territorial no hi hem de renunciar en cap cas», ha subratllat Gavín.

 

Qui ha assegurat que aquesta estació és necessària i ha recordat que el projecte inicial del Corredor del Mediterrani preveu aquesta estació. «És una infraestructura necessària. És una necessitat imperiosa», ha remarcat, per justificar que l'Aeroport de Reus necessita la connexió amb l'alta velocitat. I ha emplaçat al govern espanyol a desenvolupar el projecte com més aviat millor.

 

Creixement de l'activitat a l'Aeroport de Reus

El secretari també ha valorat el creixement que ha experimentat aquest Aeroport al llarg d'aquest any i ha recordat que l'octubre ha tancat amb un creixement de l'1,5% respecte a l'any anterior i ha anunciat que la previsió de creixement per l'any que ve és del 2%.

 

Imatge de l'entrada a l'Aeroport de Reus | Isma Llanes

 

Així i tot, ha dit que és una estimació prudent, ja que fins i tot podria ser superior el percentatge de creixement, si es té en compte l'èxit que estan tenint les operacions de paquets turístics. Segons ha explicat, han augmentat de forma significativa els paquets turístics de Port Aventura que inclouen el trajecte amb avió.

 

El Brexit no preocupa a la Taula Estratègia de l'Aeroport de Reus

El mercat britànic és el principal client de l'Aeroport de Reus. Així ho demostren les xifres d'aquest any. Del milió de passatgers que han passat per aquesta infraestructura, 600.000, és a dir, aproximadament el 60% són britànics. Aquesta aposta pel mercat anglès podria perillar amb el Brexit i la marxa del Regne Unit de la Unió Europea. Tot i que depèn de com quedin les relacions entre aquests dos territoris.

 

A esperes del que pugui passar, Gavín ha assegurat avui que Aeroports de Catalunya i la Diputació de Tarragona ja fa anys que estan treballant per la diversificació de mercats.

 

A més, ha dit que no tenen cap informació que els hagi de «preocupar excessivament». «No tenim informació concreta i exacte del tractament que tindran aquests passatgers i per tant no hi ha cap preocupació especial ni cap alarma», ha dit el secretari d'Infraestructures. S'ha mostrat convençut que si hi ha algun canvi significatiu, disposaran d'un temps de transició i adaptació. I ha conclòs que el Brexit no serà «cap problema» per l'Aeroport de Reus.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris