Territori i Sostenibilitat destina més de 5,5 MEUR en millores de la seguretat viària al Camp de Tarragona

Els treballs abastaran prop de 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp
La Generalitat inverteix 5,5 MEUR en millorar 60 km de carreteres | TarragonaDigital

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat les redaccions de set projectes constructius que definiran actuacions per a millorar la seguretat viària en diverses carreteres del Camp de Tarragona. Els treballs comportaran una inversió de més de 5,5 MEUR i abastaran 60 quilòmetres de nou carreteres de la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Camp. Les actuacions s'emmarquen principalment en un programa de pavimentació de cunetes, que permetrà donar un sobreample a diversos trams de carretera, amb l'objectiu d'afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció. Així mateix, els treballs, en funció dels casos, es complementen amb la millora del ferm i la renovació de les barreres de seguretat.

En concret, els projectes que ara s'impulsen són la pavimentació de cunetes i adequació de les barreres de seguretat a la T-224, entre Santa Coloma de Queralt i Vallfogona de Riucorb, a la Conca de Barberà, en un tram de catorze quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 52.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió prevista per a l'obra és de 800.000 euros.

També es farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la C-242 a Cornudella de Montsant, al Priorat, en un tram de nou quilòmetres. La redacció del projecte s'ha licitat per un valor de 82.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió estimada de l'obra és d'1,6 MEUR.

Millores esperades al Priorat

Al Priorat, es farà la pavimentació de cunetes a la TV-3001 i TV-3031, entre la Torre de Fontaubella, Marçà i Pradell de la Teixeta, en un tram de dotze quilòmetres. El projecte s'ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos, i es preveu per a l'obra una inversió de 420.000 euros.

A la T-242, entre Ulldemolins, al Priorat, i Juncosa, a les Garrigues, es farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm en un tram de deu quilòmetres. La redacció del projecte es licita per un import de 82.000 euros i un termini de cinc mesos, i la inversió prevista per aquesta actuació és d'1,6 MEUR.

 

Actuacions també al Tarragonès

També es farà una millora del ferm i de les barreres de seguretat a la T-204, entre Montferri, a l'Alt Camp, i Salomó, al Tarragonès, en un tram de quatre quilòmetres. El projecte s'ha licitat per un import de 43.000 euros i un termini de redacció de cinc mesos. El pressupost estimat de l'obra és de 600.000 euros.

Territori també farà la pavimentació de cunetes, adequació de les barreres de seguretat i millora de ferm a la T-214, entre Altafulla i la Riera de Gaià, al Tarragonès, en un tram de dos quilòmetres. La redacció del projecte s’ha licitat per un import de 30.000 euros i un termini de cinc mesos, i es preveu que l'obra tingui un pressupost de 260.000 euros.

Finalment, es farà la pavimentació de cunetes a la T-723 i TV-7005, entre Mont-roig del Camp, Prades i Vilanova de Prades, al Baix Camp, en un tram de gairebé nou quilòmetres. El projecte s'ha licitat per un import de 38.000 euros i un termini de redacció de quatre mesos. El pressupost estimat per a l'execució de l'obra és de 350.000 euros.

"Bones notícies pels càmpings de Tarragona en plena desescalada" "A tocar de la «nova normalitat»: El Camp de TGN i l'Ebre, proposats per la fase 3"