Generalitat i Diputació acorden seguir amb el desplegament de la fibra òptica

Jordi Puigneró i Noemí Llauradó van abordar dijous el projecte del govern per enllestir la connexió de totes les capitals de comarca amb fibra òptica l’any vinent
Imatge de la trobada, al Palau de la Diputació de Tarragona | Cedida

El Govern de la Generalitat i la Diputació de Tarragona volen prosseguir amb el desplegament de la fibra òptica a les nostres comarques. Així ho van establir el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, en una reunió celebrada dijous a Tarragona.

Precisament, els dos representants van analitzar el desplegament anunciat aquesta setmana per part del Govern per tal de fer arribar la fibra a totes les capitals de comarca del país l’any 2020, així com als municipis i polígons al seu pas, de forma més immediata i en una primera fase.

Cinc capitals tarragonines, a l'espera de la connexió

A la regió de Tarragona, les cinc capitals que ja tenen connexió amb fibra òptica són Amposta, Móra d’Ebre, Reus, Tarragona i Tortosa, i s’espera que l’any vinent la nova instal·lació arribi per fi al Vendrell, Valls, Montblanc, Gandesa i Falset.

Més enllà de les capitals comarcals, les dues administracions van abordar la concreció del Compromís Nacional per al desplegament de la fibra òptica, signat el passat mes de març entre la Generalitat i les quatre diputacions catalanes, amb la voluntat d’arribar —en una segona fase— a la totalitat de municipis catalans l’any 2023.

Durant la reunió, també es va analitzar la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern, les diputacions, els consells comarcals, els consistoris i entitats municipalistes, per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicació.

També et pot interessar

"💰 Els ajuntaments de TGN, els que menys diners destinen a les persones vulnerables" "✈ 7.000 persones i 40 avions: bones previsions de l'Aeroport de Reus per aquest pont"