Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El govern central deixa en suspens l'estació intermodal a l'Aeroport de Reus

El coordinador del Corredor del Mediterrani ho ha anunciat aquest matí en una jornada a la Cambra de Comerç de Tarragona
Josep Vicent Boira, a l'esquerra, durant a jornada d'aquest matí | Dídac Montoliu

 

El govern espanyol ha anunciat que no hi haurà estació intermodal al sud de l'aeroport de Reus. Ho ha fet a través del comissionat per al Corredor del Mediterrani en el marc d'una jornada a la Cambra de Comerç de Tarragona encapçalada tant per la presidenta de l'entitat tarragonina, Laura Roigé, com pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà. Finalment, doncs, una de les reivindicacions en infraestructures que més s'ha defensat, sobretot des de Reus, no passarà d'haver sigut una idea que no tindrà materialització real sobre el territori.

 

En el marc de les jornades Bon dia Tarragona de la Cambra de Comerç de la ciutat, Josep Vicent Boira, comissionat del govern d'Espanya per al desenvolupament del Corredor del Mediterrani, ha afirmat  que la seva creença és que «no hi haurà estació al sud de l'Aeroport pel disseny del Corredor». Boira , també en referència a la demarcació, ha comentat que «el tram Vandellós-Tarragona ja està acabat però encara no s'ha posat en funcionament perquè l'agència de seguretat ferroviària està fent la seva feina».

 

Imatge d'unes vies del Corredor Mediterrani | Cedida

 

El Corredor del Mediterrani, en funcionament l'any 2021

La infraestructura del Corredor del Mediterrani, llargament reclamada des del sud d'Andalusia fins al nord de Catalunya, hauria de posar-se en marxa l'any 2021 segons les previsions del govern central. Adif hi ha estat treballant, per exemple, instal·lant l'ample de via internacional al tram entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Castellbisbal. La connexió ferroviària ha de servir per unir tot l'arc mediterrani amb França i, per tant, amb Europa.

 

Un dels nusos de connectivitat és l'àrea de Tarragona, on l'alta velocitat es troba tant amb l'Aeroport de Reus com amb el Port de Tarragona. El sector polític i econòmic del territori fa temps que reivindica que cal connectar aquestes dues infraestructures amb l'alta velocitat. Fins ara es considerava un complement necessari a l'arribada del Corredor del Mediterrani, una infraestructura que es cosidera bàsica per al futur de tot el litoral mediterrani. Un complement que, segons les previsions de Madrid, no veuria la llum.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris