Pla general de dos establiments de la plaça de la Font tancats en el primer dia de restriccions imposades pel Govern

El Govern anuncia el pla de reobertura de la restauració, cultura i esport a partir de dilluns vinent

El sector de la restauració i de la cultura poden reobrir amb limitacions d'horaris i aforament

El Govern de la Generalitat ha anunciat, aquest dijous 19 de novembre, el pla de desescalada per flexibilitzar les mesures per frenar la Covid-19. A partir del pròxim dilluns dia 23 es començaran a aixecar diverses restriccions relacionades amb l'àmbit de la restauració, la cultura i l'esport. Es tracta d'un pla de reobertura de l'activitat que s'allargarà durant 2 mesos i consta de quatre fases de 15 dies cadascuna, que aniran avançant si les dades sanitàries continuen evolucionant positivament.

Així doncs, dilluns vinent podran reobrir els bars i restaurants amb l'aforament i l'horari limitats. Podran obrir fins a les 21.30 hores tant a la terrassa sense límit d'aforament, com a l'interior amb un aforament del 30%. Les taules hauran d'estar a una distància mínima senyalitzada de 2 metres i hi podran seure un màxim 4 persones per taula. A més, els locals han d'assegurar-se que hi ha una bona ventilació.

Pel que fa als espectacles culturals, es reobren cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb l'aforament limitat al 50% i sempre amb un màxim de 500 persones. Els museus, biblioteques i sales d'exposicions continuen oberts i s'amplia l'aforament del 30 al 50%.

Respecte les activitats esportives, s'obren els equipaments i instal·lacions a l'aire lliure amb l'aforament al 50% i control d'accés, mentre que les instal·lacions en espais tancats com gimnasos o pavellons poden obrir amb un aforament limitat al 30% i cita prèvia. No es poden obrir els vestuaris a excepció de les piscines.

Al sector educatiu, es continuarà de manera presencial a infantil, primària i l'ESO, mentre que al Batxillerat i universitat seguiran, de moment, amb docència teòrica virtual. Pel que fa a les activitats extraescolars, es podran reprendre totes les activitats a l'aire lliure i en espais tancats organitzades pels mateixos centres educatius. Continuen tancades les activitats presencials que no s'organitzen en grups estables de les activitats lectives.

A partir de la segona fase, el 7 de desembre, el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal. El confinament perimetral i el toc de queda es mantenen en les quatre fases, tot i que es poden produir canvis en funció de l'evolució.


Comentaris