La Guàrdia Civil detecta 26 infraccions en la venda de petards a Tarragona durant el mes de juny

El cos va decomissar 27.000 artefactes arreu de Catalunya | Les sancions més greus són per l'emmagatzematge en naus o furgonetes no autoritzades
Les autoritats han recordat les precaucions a l'hora d'utilitzar pirotècnia | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil va detectar 46 infraccions en l'emmagatzematge, distribució i venda de petards i coets durant el mes de juny i es van decomissar 27.254 artefactes pirotècnics a tot Catalunya en les més de 1.000 inspeccions fetes. Els 150 agents d'Intervenció d'Armes i Explosius han detectat 26 infraccions a Tarragona, 11 a Barcelona, 6 a Girona i 3 a Lleida. Tot i la reducció en els punts de venda, les infraccions més greus van ser per l'emmagatzematge irregular en naus no autoritzades o fins i tot furgonetes.

Entre les infraccions, destaquen la venda de material pirotècnic a particulars per internet i enviat a través de missatgeria, la venda de productes de categoria T1, destinats a teatres, sense autorització, la presència de material fora del magatzem i damunt del taulell, la falta d'eficàcia de les mesures de seguretat, la venda compartida d'encenedors incompatibles amb la pirotècnia, la presència de material a l'abast del públic o la venda a l'engròs sense autorització. També s'ha detectat la venda per part de persones no autoritzades, per no figurar la persona responsable a l'establiment, irregularitats en el compliment dels registres obligatoris, l'absència de cartells homologats o la venda de productes F1, els més lleus, sense haver-ho comunicat.

Entre les infraccions en l'emmagatzematge, es va detectar una furgoneta que portava material sobrant d'una caseta de venda instal·lada a Santa Oliva (Baix Penedès) i que entrava amb 23.045 petards i coets a una nau de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), propietat del titular de l'autorització, en comptes de fer-ho al dipòsit que tenia assignat a Canyelles (Garraf). A Terrassa també es va detectar l'emmagatzematge en una furgoneta. Tots dos casos van ser denunciats per infracció greu de la llei de seguretat ciutadana.

A causa de la Covid-19, el nombre de punts de venda autoritzats es va reduir i en total n'hi va haver 1.315, fixos o provisionals, davant dels 1.348 del 2019. Tot i això, molts establiments no van arribar a obrir. En concret, 297 a la demarcació de Barcelona i 20 a la de Girona.

"Última hora: Els nous positius i defuncions per coronavirus a TGN d'avui dimecres" "El testimoni d'una tarragonina amb símptomes de coronavirus des de fa 4 mesos"