L'hospital Joan XXIII engega 'AlerGo', una aplicació mòbil pionera per a al·lèrgics

S'adreça als pacients en tractament d'immunoteràpia amb aliments | L'hospital col·labora amb la URV
L'aplicació 'AlerGo' pretén millorar el tractament per a les persones al·lèrgiques | TarragonaDigital

L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, de la mà de la seva secció d'Al·lergologia, i el grup de recerca Smart Heatlh la Universitat Rovira i Virgili (URV) han elaborat una nova aplicació mòbil pionera per a pacients amb al·lèrgies del centre hospitalari. L'APP, anomenada 'AlerGo', s'adreça a aquelles persones que se sotmeten actualment a un tractament d'immunoteràpia oral amb aliments per tal de minimitzar les reaccions al·lèrgiques que aquests els produeixen.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta immunoteràpia consisteix a administrar a aquells pacients amb al·lèrgia a algun aliment petites dosis de l'aliment que no toleren, i que van augmentant de forma progressiva i controlada fins a assolir una dosi que li permeti normalitzar la seva dieta minimitzant o anul·lant les reaccions adverses que els produïa inicialment. Gràcies a la nova APP, el procés de seguiment dels pacients és molt més àgil i eficient, gràcies en part a la possibilitat de resoldre dubtes via missatgeria, notificar qualsevol incidència al moment o consultar aquelles dades mèdiques de més interès que necessiti per seguir amb el tractament de forma correcta.

L'APP mòbil ha començat una fase pilot amb 20 pacients supervisats

De moment, 'AlerGo' ha començat a caminar amb una fase pilot supervisada i només oberta a aquells pacients que han rebut el codi d'usuari limitat per part del seu metge. Fins ara, són vint les persones que l'experimenten, tot i que la intenció és fer un salt endavant tan bon punt es validi la seva eficàcia a partir del seguiment continuat. És un mètode revolucionari que ja ha rebut un guardó de pes, el de millor comunicació de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica del passat mes de juny.

Es calcula que l'al·lèrgia a alguns aliments afecta més de 17 milions de persones arreu d'Europa, gairebé quatre dels quals són infants o persones joves. En els darrers anys, i contrari a la tradicional mesura immediata d'eliminar els aliments de la dieta, els mecanismes d'immunoteràpia comencen a guanyar terreny i a consolidar-se com una alternativa amb cada cop més resposta positiva entre els pacients.

També et pot interessar

"✅TEST: Quantes paraules en català coneixes? Posa't a prova amb la nova APP de la URV!" "🚨ALARMANT: La tràgica xifra de morts a les carreteres de Tarragona fins al 30 de juny"