El 'Bellvitge del Sud': l'Hospital Joan XXIII estrena una nova teràpia per als pacients d'ictus més greus

L'hospital de Tarragona es consolida com el centre sanitari de referència de les comarques del Sud
Joan XXIII serà el centre de referència de l'atenció als ictus del Sud de Catalunya | David Oliete

A partir d'aquest dimecres, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona reforça el seu paper com a centre sanitari de referència del Sud de Catalunya. L'hospital ha fet un salt endavant en l'atenció a pacients amb ictus i ja disposa d'un tractament d'alta complexitat, anomenat trombectomia, per atendre amb immediatesa els casos més greus d'aquesta patologia. Fins ara, esdevenia imprescindible traslladar els pacients a l'Hospital de Bellvitge de Barcelona, el de referència en aquesta tècnica.

De fet, ha estat una col·laboració entre els professionals dels dos centres la que ha possibilitat el salt endavant de Tarragona amb la formació específica dels professionals de la Unitat Ictus de Joan XXIII. El nou tractament, que consisteix a extreure el coàgul que tapona l'artèria cerebral per via endovascular, es començarà a aplicar de forma gradual i progressiva i acabarà amb la necessitat de desplaçar-se urgentment a Bellvitge per poder atendre els pacients més greus.

La nova tècnica disponible a Joan XXIII acabarà amb la necessitat de desplaçar-se a Barcelona

Des de l'hospital tarragoní han destacat que aquesta nova tècnica, que conviurà amb la que fins ara es feia servir, és altament eficaç i segura en els casos d'ictus més greus i discapacitants, on fins ara esdevenia molt més difícil poder actuar per als professionals. L'ictus és, a dia d'avui, la segona causa de mortalitat més comuna a Catalunya i la primera causa de discapacitat permanent en persones adultes.

"Amb la soga al coll: Les discoteques de la Costa Daurada, amb greus problemes" "El Sant Joan més negligent: TGN, líder en infraccions en venda de petards a Catalunya"