Pla general del complex petroquímic nord de Tarragona

La indústria petroquímica de Tarragona incrementa la seva producció un 1,06%, amb 19,52 milions de tones

La patronal anuncia que vol arribar a consumir un 25% d'aigua reutilitzada en l'horitzó de l'any 2025

La producció de la indústria petroquímica de Tarragona va arribar a les 19,52 milions de tones el passat 2019, un 1,06% més respecte l'any anterior, i una xifra de negoci de 66.433 milions d'euros —un 1,2% més— L'activitat de les empreses, segons les dades de l'informe que ha fet públic la patronal Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) representa la meitat de la producció catalana i una quarta part de l'estatal, mantenint-se com la principal zona de productiva en aquests àmbits. Segons l'AEQT, més de la meitat de les exportacions de la província de Tarragona, concretament un 51,7%, així com el 65,7% dels moviments del port tarragoní.

L'informe constata també que, malgrat un descens dels llocs de treball directes, 5.162, es van mantenir els indirectes —5.380— i l'activitat suposa 31.626 llocs de treball induïts.

En l'àmbit de la seguretat i el medi ambient —l'estudi no inclou referències a l'explosió d'IQOXE, que va tenir lloc el gener d'enguany—, la patronal subratlla l'increment de l'ús d'aigua regenerada d'origen urbà en un 15% aquest 2019 respecte l'any anterior. Un «màxim històric», asseguren, que volen fer arribar al 25% l'any 20205 un cop estigui ja en marxa la nova depuradora que ha estat adjudicada enguany i s'ha de posar en funcionament a finals de l'any vinent i que ha de permetre reaprofitar les seves pròpies aigües residuals industrials.


Comentaris