Les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona obren les preinscripcions per al curs 2020-2021

Es pot fer telemàticament entre el 10 i el 17 de juny o del 15 al 17 de juny de forma presencial amb cita prèvia
Dotze cicles de grau superior per formar el teu talent a les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació | Diputació de Tarragona

Sota el lema «La formació desperta el talent», la Diputació de Tarragona ha obert la preinscripció als cicles de Grau Superior de les seves Escoles d'Art i Disseny. Uns ensenyaments artístics que proporcionen a l'alumnat una formació artística de qualitat i garanteixen la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques i el disseny. Les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa ofereixen fins a 12 cicles formatius de grau superior que esdevenen referents en qualitat docent en estudis d’art i disseny al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La preinscripció es podrà fer entre el 10 i el 17 de juny. 

Com a mesura preventiva per la situació de pandèmia per coronavirus el tràmit es pot fer per via telemàtica al portal de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, per aquells que els sigui impossible realitzar-ho de manera telemàtica o bé tinguin dubtes, també serà possible fer-ho presencialment del 15 al 17 de juny amb cita prèvia i respectant les pertinents mesures de seguretat. La cita prèvia es pot reservar via telefònica a través dels següents números: EADT - 977 211 253; EADR - 977 318 750; EATortosa - 977 444 163.

La preinscripció és obligatòria tant pels alumnes que tenen una titulació que els permet accedir directament als estudis, com pels que faran la prova d'accés entre el 29 de juny i el 6 de juliol. Un cop realitzats tots aquests tràmits, l’alumnat que reuneixi els requisits obligatoris podrà formalitzar la matrícula definitiva al cicle desitjat de l’1 al 7 de setembre. 

Entre el 10 i el 17 de juny obre el termini de preinscripció a les escoles per poder estudiar algun d’aquests cicles el proper curs | Diputació de Tarragona

Una àmplia oferta formativa als cicles de les Escoles d'Art i Disseny a la Diputació

Els diferents centres de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona disposen d’una àmplia oferta formativa. Els dotze cicles formatius de grau superior en Arts Plàstiques i Disseny tenen una durada de dos cursos acadèmics, amb una clara vocació de preparar als estudiants pel món laboral, incloent al seu pla docent la realització de pràctiques en empreses fora de l’horari lectiu. Trobareu més informació sobre l'oferta formativa en aquest enllaç.

A l’Escola d’Art i Disseny a Tarragona (EADT) hi ha set cicles formatius de grau superior: 

 • Gràfica Interactiva: permet assolir la capacitat de desenvolupar projectes de gràfica interactiva aplicats a diferents àmbits, com el disseny i desenvolupament web, la producció de continguts interactius, l’accessibilitat, la usabilitat i el disseny d’interfícies.
 • Animació: ofereix crear, gestionar i supervisar projectes audiovisuals d’animació, aplicar tècniques d’animació a qualsevol projecte gràfic, artístic, publicitari i/o de ficció i incorporar moviment als elements que conformen una peça de comunicació visual. 
 • Gràfica publicitària: és una formació global en les àrees del disseny gràfic -imatge corporativa, cartellisme, disseny editorial, publicitat, senyalística, packaging i il·lustració-. S’obtenen les eines per dur a terme les fases d’un projecte de comunicació visual, assolint els objectius plantejats a davant qualsevol repte de comunicació visual. 
 • Il·lustració: forma als alumnes com a professionals de la il·lustració, capacitats per la creació d’imatges aplicables a editorials, material didàctic, premsa, publicitat, disseny gràfic i producció de cinema i animació. Els permetrà actuar amb creativitat i personalitat, aplicant criteris d’anàlisi conceptual i la correcta resolució tècnica. 
 • Fotografia: permet expressar-se en el llenguatge fotogràfic, dominar els processos de la realització fotogràfica, les funcions tècniques, expressives i operatives de la fotografia, conèixer les eines i planificar i desenvolupar projectes de fotografia adaptant-se als canvis tecnològics.
 • Arts aplicades al mur: proposa aprofundir dins la creació i producció de pintures en tota mena de materials i suports, en la reproducció i recreació d’obres, en les instal·lacions artístiques, com les escenografies atrezzo i l’ornamentació per a teatre, cinema, televisió, multimèdia, infografia i espais de representació i expressió artística. 
 • Joieria: és un mitjà d’expressió artística, una manera de creació i comunicació integrada en els corrents de l’art i el disseny contemporanis. La formació de Joieria artística proporciona un bon nivell artístic i tecnològic que permet realitzar amb eficàcia tot tipus de peces de joieria, per entrar en l’àmbit de la joieria d’art.
La preinscripció es farà preferentment per via telemàtica i també es pot fer presencialment del 15 al 17 de juny, amb cia prèvia. | Diputació de Tarragona

A l’Escola d’Art i Disseny a Reus (EADR) hi ha quatre cicles formatius de grau superior: 

 • Infografia 3D: capaciten l’estudiant per explicar, comunicar, presentar i promocionar treballs tridimensionals de forma virtual, sintetitzant dades, teories, estratègies en un únic instrument explicatiu, les infografies. A través d’un disseny gràfic atractiu, es poden convertir en un element de màrqueting destinat a les xarxes socials, al periodisme web, etc.
 • Projectes i Direcció d’obres de decoració (PIDOD): permet analitzar i desenvolupar els projectes d’obres de decoració, valorar en cada treball els aspectes plàstics, artístics, tècnics, organitzatius i econòmics, i investigar les formes, els materials, les tècniques i els processos artístics relacionats amb la decoració.
 • Arquitectura efímera: capacita per desenvolupar els processos de la projecció de l’arquitectura efímera, i dirigir i coordinar el projecte i realitzar els treballs. Forma en el desenvolupament i direcció de projectes d’arquitectura efímera, la investigació de formes, materials i processos, i l’anàlisi de la documentació pròpia d’aquest camp professional. 
 • Videojocs i entorns virtuals: amb aquests estudis s’aprèn a idear i elaborar projectes interactius i audiovisuals vinculats als diferents processos de producció de videojocs i entorns virtuals. S’aprofundeix dins el món de la creació virtual, mitjançant les tècniques narratives, les gràfiques i els estils més adequats a les especificacions narratives i les tècniques, amb el nivell de qualitat exigible professionalment. 

A l’Escola d’Art i Disseny a Tortosa (EADTortosa) hi ha un cicle formatiu de grau superior: 

 • Modelisme i matriceria ceràmica: el cicle s’orienta a formar professionals amb capacitat per a elaborar les fases inicials de la fabricació en sèrie d’un objecte funcional de ceràmica: model, matriu i motllo. Els professionals de modelisme i matriceria estaran capacitats per a garantir la viabilitat del procés de reproducció ceràmica d’un disseny funcional i ornamental. Aquest cicle es duu a terme en col·laboració amb l’Institut de l’Ebre.

"Última hora: El primer dia de fase 3 a TGN arriba amb nous contagis de coronavirus" "Gran notícia: El test de coronavirus fet a TGN amb 100% de fiabilitat. Així funciona!"