Pla general de les instal·lacions actuals d'IQOXE, a la Canonja

IQOXE afirma que ha destinat més de 2,8 MEUR a atendre prop de 200 reclamacions d'afectats per l'explosió

L'empresa inverteix més de 27 MEUR a la planta afectada per l'explosió de fa un any

A les portes del primer aniversari de l'explosió a la planta de la Canonja, IQOXE  ha informat que ja ha destinat més de 2,8 MEUR a atendre prop de  200 reclamacions d'afectats per la deflagració i que, a més, està donant resposta als veïns  que no tenien assegurança particular o que han tingut problemes amb les companyies.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En paral·lel, l'empresa química està invertint més de 27 MEUR en renovar i optimitzar les seves instal·lacions per tal de mantenir la producció a Tarragona. Aquí, detalla, s'inclouen 4 MEUR per a la seguretat de les instal·lacions, com la creació de tres noves sales de control  i la implementació d'un conjunt de salvaguardes i altres mesures per dotar la planta d'un nivell de seguretat  «addicional» al que exigeix la llei.

Les reclamacions veïnals són per danys materials als immobles per culpa de l'explosió del passat gener

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

IQOXE apunta que també construeix nous  tancs d'emmagatzematge de matèria prima i de productes finals a les instal·lacions de derivats, i que està reconstruint les naus d'envasats. Precisament, a les cobertes d'aquestes naus l'empresa instal·larà gairebé 3.000 plaques fotovoltaiques per generar energia elèctrica. La inversió serà d'1 MEUR i permetrà cobrir el 20% del seu consum anual.

En un comunicat  difós aquest dimecres, IQOXE assenyala també que ja ha completat la instal·lació d'una nova subestació elèctrica, i que ha sotmès les seves instal·lacions als controls de seguretat «més exigents». Afirma que ha fet proves hidràuliques al 100% dels equips de cadascuna de les plantes i que s'ha comprovat el correcte funcionament del 100% del sistema de control i de seguretat. A més, també està remodelant els edificis d'oficines i annexos.

«No podem viure d'esquenes a la societat que ens acull»

D'altra banda, en paral·lel a la reconstrucció  i renovació de les instal·lacions l'empresa assenyala que ha portat a terme durant el 2020 «una intensa activitat d'atenció i suport als veïns  que, com a conseqüència de l'accident, van patir danys  materials als seus immobles i propietats». Segons IQOXE, s'han atès prop de 200 reclamacions per un valor de més de  2,8 MEUR.

El director general adjunt d'IQOXE, Javier de Benito, explica que «com a empresa ubicada al territori, no podem viure d'esquenes a la societat que ens acull i, en el cas dels desperfectes  ocasionats per l'accident, per nosaltres era prioritari i urgent trobar una solució adequada, proporcionada  i cuidada en cada cas particular».

D'altra banda, IQOXE  i la resta de les empreses del grup industrial Cristian Lay faran un minut de silenci aquest dijous coincidint amb el primer aniversari  de l'explosió que va causar tres morts -dos empleats i un veí de Torreforta  que va rebre l'impacte d'un projectil- i va deixar vuit persones ferides.