L’Hospital de Reus aplica una nova tècnica en l’operació del còlon

La tècnica permet evitar extirpacions quirúrgiques de segments del còlon i reduir el temps d’ingrés i de recuperació del pacient
Imatge de l'equip del Servei Digestiu de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus | Hospital

 

El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus està d’enhorabona. El departament hospitalari reusenc ha aconseguit implantar una tècnica endoscòpica anomenada «Resecció Endoscòpica Transmural Full Thickness», que permet extirpar pòlips i turmors malignes superficials, de fins a 3 centímetres, no abordables per les tècniques endoscòpiques convencionals. Un pòlip és un creixement anormal del teixit que sorgeix de la capa interior o mucosa del còlon i sobresurt al canal intestinal.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Què s’aconsegueix amb aquesta nova tècnica?

L’Hospital Sant Joan de Reus explica que amb aquesta nova operació s’evita una intervenció quirúrgica que comportaria l’extirpació de parts del còlon així com les complicacions immediates de la cirurgia. A més, es redueix el temps d’ingrés com de recuperació del pacient i no afecta al funcionament posterior del còlon. Concretament, dimarts passat es va fer la primera Resecció Endoscòpica Tumoral a un pacient que presentava un pòlip a la part dreta del còlon de 2,5 centímetres de diàmetre i difícil accés. La tècnica endoscòpica practicada, que va durar dues hores, va ser plenament satisfactòria i el pacient va retornar al domicili a les 24 hores podent, des del primer moment, fer vida pràcticament normal.

 

La «Resecció Endoscòpica Transmural Full Thickness» és una tècnica nova, que ha estat aplicada per primera vegada a la demarcació de Tarragona i des del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’estima que es podrà realitzar a entre 8 i 10 pacients per any.

 

Servei de referència del territori

El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus és un espai de referència per a les comarques del Baix Camp i el Priorat per a la patologia d’esòfag, estómac, còlon i àrea hepatobiliopancreàtica. El departament hospitalari centra la seva actuació en l’atenció als pacients hospitalitzats així com en l’atenció ambulatòria d’exploracions complementàries, tant diagnòstiques com terapèutiques. També realitza atenció continuada en el camp de l’endoscòpia digestiva urgent.