Un sindicat denuncia que manquen Mossos «per garantir la seguretat» de Tarragona

Es queixen que l'obligació de «vigilar parets» de les seus judicials els deixa lligats de peus i mans per atendre altres tasques
Mossos d'Esquadra li van realitzar un test d'alcoholèmia | Mossos d'Esquadra

«O seguim vigilant parets o recuperem la seguretat de Catalunya». Aquesta és la disjuntiva davant la qual denuncia trobar-se el sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC —també a les comarques tarragonines— a causa de l'ordre judicial d'haver de destinar patrulles de policies a custodiar de forma permanent les seus judicials des del mes de febrer. «Aquesta hipoteca ens propicia una manca d'efectius diària i, per tant, una minva proporcional de seguretat que considerem innecessària», han explicat fonts sindicals en declaracions a TarragonaDigital.com.

La queixa és clara: destinar agents a vigilar els edificis judicials implica manca d'efectius per assumir amb garanties altres serveis i cobertures. USPAC ha adreçat una carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya instant-lo a revocar l'ordre, que es va activar en els mesos del judici als líders independentistes i que actualment consideren «una ordre sense cap sentit». «Encara no hem rebut cap resposta», confirmen a aquest mitjà.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El sindicat de Mossos USPAC considera innecessària l'ordre de vigilar les seus judicials de forma permanent

El sindicat opina que la prioritat no es troba en evitar pintades a l'Audiència Provincial o l'avinguda de Maria Claret, sinó en «estar en nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista» i en l'alt nombre de visitants i turistes que rep el país en aquests mesos. «Ens afecta en el nostre dia a dia», asseveren les fonts sindicals consultades.

Una patrulla dels Mossos fent la vigilància obligatòria davant el Palau de Justícia de Tarragona | Google Maps

 

En la carta, molt crítica, USPAC esmenta una sèrie de successos a la demarcació de Tarragona que reforcen el seu argumentari. Lamenten que no poden realitzar patrullatge preventiu, no han pogut atendre casos identificats de violència domèstica a la ciutat, no poden donar resposta a alarmes o no han pogut prestar servei immediat a casos com l'incendi de Miasa, al polígon Entrevies, a principis de juliol. «Se li dona prioritat a la protecció de les seus i no donem l'abast», insisteixen.

El pla TOGA obliga a destinar una patrulla fixa de Mossos a vigilar l'entrada de les seus judicials

Sempre segons les reivindicacions d'aquest sindicat dels Mossos d'Esquadra, les conseqüències de l'aplicació d'aquesta ordre —coneguda com a pla Toga— són especialment accentuades en torns com l'horari de tardes, nits o cap de setmana, quan el nombre d'efectius es redueix. «I és encara més greu en casos com Valls o Montblanc, on hi ha especialment poques patrulles cada dia», afegeixen. Tot i encara no haver rebut cap resposta, es reafirmen en la necessitat de fer públiques les seves queixes «pel bé de la seguretat pública», asseguren.

"❗🔴ALERTA: Intenten robar en 1 caixer de Cambrils" "La Clínica Baviera se solidaritza un any més amb els nens sahrauís acollits a Tarragona"