Més d'un miler de víctimes ateses per violència masclista al Camp de Tarragona aquest 2019

El nombre total l’any 2018 va ascendir a les 1.424 dones
Els Mossos d'Esquadra van atendre l'any 2018 un total de 1424 víctimes per violència masclista en l'àmbit de la parella | Inspiring Women

Els Mossos d’Esquadra ja han atès durant aquest any 2019, a data de 28 d’octubre, 1.104 dones per violència masclista en l’àmbit de la parella al Camp de Tarragona. A hores d’ara, són 320 dones menys que l’any 2018 quan es van atendre, en total, 1424 persones. Tot i això, encara queden dos mesos, novembre i desembre, per finalitzar l’any i caldrà veure quina és la xifra definitiva del 2019. En total, les regions policials dels Mossos d’Esquadra a Catalunya han atès fins a 9.977 dones per violència masclista durant aquests tres primers trimestres de l’any. Més enllà de la regió policial del Camp de Tarragona, a les Terres de l’Ebre s’han registrat 259 víctimes.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Per una altra banda, a Catalunya s’han produït 7 víctimes mortals -dones- durant aquest 2019 i dues denúncies prèvia morts. Una de les víctimes mortals va tenir lloc a Reus a principis d'any amb lassassinat de Kelly, una noia de 17 anys que va morir a mans de la seva parella. Centenars de persones es van reunir a la plaça del Mercadal per recordar la noia i rebutjar la violència masclista a la ciutat.

Els Mossos d’Esquadra també han atès 217 víctimes de violència masclista en l'àmbit familiar al Camp de Tarragona. A més, s'ha registrat una víctima mortal. Cal recordar que aquest tipus de violència masclista, la de l’àmbit familiar, és la que s’exerceix contra una dona perpetrada per membres -homes- de la mateixa família i no s’hi inclou la violència exercida en l’àmbit de la parella.

Imatge de la manifestació 5-N a Tarragona contra la violència masclista | Redacció

Els Mossos d’Esquadra ja han registrat 1.147 denúncies

Segons les dades dels Mossos d’Esquadra s’han registrat 1.147 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella fins al tercer trimestre d’aquest any 2019. A hores d’ara, això representa 308 denúncies menys que l’any 2018 quan es van registrar, en total, 1455. Pel que fa a l’àmbit familiar, la xifra se situa en 202 denúncies. En total, les regions policials dels Mossos d’Esquadra a Catalunya ja han rebut fins a 10.053 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella i 2.230 en l’àmbit familiar.

Prop d’un miler de delictes i 600 detinguts

L’informe també assenyala que durant aquests tres primers trimestres de l’any 2019 hi ha hagut 998 delictes sobre violència masclista en l’àmbit de la parella i 182 trencaments de condemna al Camp de Tarragona. Cal destacar que tal com s’indica en el document, les dades registren els diferents fets penals d’acord amb la tipificació inicial que es registra en l'àmbit policial a cada Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) al moment de la denúncia. Per tant, les dades poden patir modificacions, ja sigui perquè les investigacions policials avancen, ja sigui per la resolució judicial i la tipificació definitiva.

Els Mossos d'Esquadra ja han registrat fins a 1.147 denúncies durant aquest 2019 | Cedida

Per una altra banda, s’ha procedit a detenir fins a 593 persones acusades de violència de gènere, dues de les quals menors d’edat. Per finalitzar, també cal destacar que al Camp de Tarragona s’han registrat fins a tres casos de matrimonis forçats durant aquest 2019, un dels quals amb una nena menor d’edat.

"❗ACTUALITZACIÓ: Restablerta l'R15 tarragonina" "‼ El sindicat dels pagesos demana «defensa» a la consellera d'Agricultura"