La Nit Europea de la Recerca torna a Tarragona sota el lema «La recerca, l'element clau»

La Universitat Rovira i Virgili coordina l'esdeveniment, que se celebrarà a 300 ciutats europees | Divendres hi haurà més de 30 actes a Tarragona i dissabte xerrades a Reus
La Nit Europea de la Recerca arribarà aquest cap de setmana a la ciutat de Tarragona. | URV

 

La Nit Europea de la Recerca tornarà aquest cap de setmana a Tarragona sota el lema «La Recerca, l'element clau». Aquesta iniciativa, que se celebra a 300 ciutats d'arreu de la Unió Europea, està coordinada per la Universitat Rovira i Virgili. Un centenar d'investigadors i els instituts de referència al territori hi participaran. Els actes s'estendran entre els dies 26 i 28 de setembre i tindran com a protagonistes els instituts de secundària de Tarragona i Reus. Es tracta de la segona vegada que es realitza a les comarques de Tarragona. 

La Nit Europea de la Recerca torna a Tarragona

La Nit Europea de la Recerca arriba per segon any consecutiu a les comarques de Tarragona. Se celebrarà entre els dies 26 i 28 de setembre a Reus i Tarragona i farà protagonistes els instituts de secundària de la demarcació. Els objectius d’aquesta activitat, impulsada per la Comissió Europea des del 2005, són promoure el reconeixement públic dels investigadors, donar a conèixer la importància de la seva feina per a la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i els investigadors i investigadores que hi ha al darrere.

Amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, la Universitat Rovira i Virgili coordina el projecte a les comarques del sud de Catalunya, junt amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Més d'una trentena d'activitats durant el cap de setmana

Les activitats del dia 27 de setembre a Tarragona, el dia central de la Nit Europea de la Recerca, tenen com a objectiu arribar a diversos públics i impliquen el contacte directe entre investigadors i audiència a través de tallers, que combinen l’educació científica i la participació directa. S’impartiran 34 activitats de diferents disciplines a la plaça Corsini de la ciutat, que permetran al públic de totes les edats circular de l’un a l’altre.

El dia abans, a Reus, hi haurà xerrades i actes previs. Investigadors i investigadores del programa de beques Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea Marie Curie faran xerrades i tallers de diferents disciplines als instituts que ho han sol·licitat.

"❗ La fallida de Thomas Cook obliga a cancel·lar 28 vols a l’Aeroport de Reus" "Salt endavant al mes d'agost: el Port de Tarragona mou un 16% de mercaderies més"