Ocine a les Gavarres.

La ficció torna a la gran pantalla: tot a punt per a la reobertura dels cinemes a Tarragona

Ocine ha preparat les sales i totes les zones comunes fins a l'últim detall per garantir que els espectadors gaudiran sense preocupacions de l'experiència

Qui ens havia de dir fa tres mesos que, de la nit al dia, ens trobaríem immersos en una pel·lícula de ficció, i de les bones. La realitat sempre la supera, això diuen i això ha volgut demostrar la Covid-19. A poc a poc, però, la realitat torna a correspondre's amb el que coneixíem fins ara, això sí, amb mascaretes i moltes precaucions. Les activitats culturals i d'oci han tornat i els dies roden de nou amb un significat i una diferència.

Ja era hora, doncs, que la ficció tornés on li pertoca, a la gran pantalla. Al cinema d'Ocine a Tarragona, ubicat a les Gavarres, estan ansiosos per poder tornar a tenir espectadors asseguts a les butaques que, enyorades, han restat buides durant més de noranta llargues jornades. A partir d'aquest divendres 19 de juny, les sales d'Ocine Les Gavarres obriran portes, totes elles al 50% tal com dicta la llei.

Total seguretat per tornar a gaudir del cinema

Fins fa pocs dies, l'immens i icònic complex de les Gavarres presentava un aspecte insòlit. Portes tancades, pantalles apagades, zero persones. L'aturada va ser tan brusca que encara es pot veure el material tal com va quedar el passat 13 de març quan l'estat d'alarma va decretar el tancament. Aquesta data ara sembla ben lluny, i les sensacions a Ocine Les Gavarres són d'estrena, i de les grans.

Personal netejant.
El personal neteja a consciència les sales de cine per tenir-ho tot a punt. | Laia Solanellas
 

El personal treballa de valent per tenir-ho tot a punt aquest divendres per a la reobertura. No tot serà igual. L'emergència sanitària obliga tots els establiments a complir unes mesures i a Ocine ho tenen molt clar: «Serem millors que ningú perquè els espectadors se sentin segurs». En aquesta línia, tenen dissenyat un operatiu per garantir la higiene i erigir-se com un lloc segur on anar a passar-s'ho bé. 

Des que l'usuari arriba a Ocine Les Gavarres fins que surt, trobarà en tot moment indicadors de distància a terra i a les pantalles així com treballadors que els resoldran tots els dubtes i els hi indicaran els passos a seguir. També hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic en diversos punts, accessibles als espectadors i als treballadors perquè en tot moment en puguin fer ús. Tot, per garantir la seguretat, també amb lectura amb codis QR de les entrades i la restricció temporal de les zones comunes per minimitzar els riscos.

Imatge d'un treballador desinfectant l'accés d'una sala de cinema
El primer OCINE en tornar a l'activitat serà el de Tarragona | OCINE
 

La desinfecció és un punt primordial d'aquesta reobertura de sales per Ocine a Tarragona, i de fet s'ha reforçat el personal de neteja amb un professional que constantment serà a les instal·lacions. A més, entremig de cada passi de pel·lícules es netejarà les sales i cada matí es realitzarà un tractament desinfecciós a tot el complex.

 

Preus especials i crispetes 'online'

Una de les novetats més destacades és l'arrancada amb preus especials, a 4,5 euros cada dia per a tots els films que es projectaran a les 12 sales ara disponibles. La cartellera inicial estarà plena d'èxits que van rodar ben poc a la pantalla abans de l'inici del confinament i hi haurà varietat per a tots els gustos. Podeu consultar-la clicant en aquest enllaç. A més, la setmana vinent, es reestrenarà un clàssic de clàssics: Cinema Paradiso.

Ocine les Gavarres.
El cinema espera el retorn dels espectadors a les sales. | Laia Solanellas

A l'hora de la compra d'entrades també hi haurà novetats. Si bé l'opció online ja estava disponible, ara es potenciarà, igual que també serà preferible el pagament amb targeta si finalment s'opta per adquirir l'entrada a les taquilles. El gran canvi, però, arriba amb la compra de crispetes i refrescos, i ho fa per quedar-se.

Durant el procés de compra, l'usuari podrà adquirir els seients que desitgi i automàticament es bloquejaran les butaques del costat per assegurar-se que es mantindrà la distància social. Per si no n'hi hagués prou, els espectadors podran estalviar-se cues a l'hora de la compra de refrescos i crispetes fent-ho també de forma online, i un cop arribin al cinema podran recollir la seva comanda dirigint-se a la zona especial per aquest tipus d'encàrrecs.

Ocine Les Gavarres.
En una primera fase, hi haurà una dotzena de sales obertes. | Laia Solanellas
 

Si es prefereix comprar a Ocine els snacks, tampoc hi haurà cap problema. S'ha habilitat una zona per fer la comanda amb total seguretat, amb mampares i gel hidroalcohòlic, i un cop feta l'usuari la podrà recollir en una altra àrea d'entrega.

En definitiva, tota una sèrie de mesures per fer que l'experiència d'anar al cine torni amb tota la seva esplendor i, sobretot, sense riscos. «Volem que la gent tingui la mateixa confiança que té fent altres activitats al cinema, i que surti d'aquí sabent que repetirà» asseguren des d'Ocine. Ara només queda esperar que els llums s'apaguin, les crispetes ressonin a la sala i comenci l'espectacle.