La Diputació aprova crear quatre vicepresidències i nou comissions

El 2 d'agost s'acabarà de concretar el cartipàs en un nou ple
El ple de la Diputació de Tarragona d'aquest dimarts. | Gerard Recasens

 

Per la via ràpida, en només nou minuts de sessió plenària, la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest dimarts, 16 de juliol, les primeres bases organitzatives del nou mandat. En el primer ple presidit íntegrament per Noemí Llauradó, l'ens supramunicipal ha nomenat alguns dels càrrecs de què disposa, però ha deixat per a una nova sessió, el proper 2 d'agost, la conreció del cartipàs i les delegacions de competències per als diputats del govern, d'ERC i Junts per Catalunya.

Quatre vicepresidències i nou comissions

El punt més destacat de la jornada ha donat compte de la creació de quatre vicepresidències —en el mandat anterior, n'hi havia dues. Hi ha equitat entre ERC i Junts, però també entre zones de la demarcació. Quim Nin (Junts), d'Albinyana, serà el vicepresident primer; Lluís Soler (Junts) de Deltebre, el vicepresident segon; Adam Tomàs (ERC), d'Amposta, el tercer; i Eva Mata (ERC), del Vendrell, la quarta.

Amb la presidència 'camptarragonina', les vicepresidències se'n van, dues i dues, cap al Baix Penedès i les Terres de l'Ebre. Llauradó i els quatre vicepresidents seran a la Junta de Govern de la Diputació, de la qual també formaran part Pere Segura i Pere Granados per Junts, i Pau Ricomà, Camí Mendoza i Enric Adell per ERC.

Alhora, la Diputació ha creat nou comissions de treball en diverses àrees:

  • Comissió Informativa de Recursos Humans, Ocupació, Emprenedoria i Assumptes Generals
  • Comissió Informativa de Serveis Generals, Contractació i Expropiacions
  • Comissió Informativa d'Hisenda i Economia
  • Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat
  • Comissió Informativa dels Serveis d'Assistència al Ciutadà
  • Comissió Informativa del Servei d'Assistència Municipal
  • Comissió Informativa dels Serveis d'Assistència al Territori
  • Comissió Especial de Comptes
  • Comissió Especial de Seguiment del Codi de Conducta dels alts càrrecs de la Diputació de Tarragona

Els grups polítics de l'ens també han nomenat els seus càrrecs. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, serà el president del grup d'ERC i Camí Mendoza actuarà com a portaveu. Per Junts, el grup serà presidit per Joan Josep Garcia i el portaveu serà Quim Nin; mentre que pel PSC, el portaveu serà Josep Masdeu i la presidència per a Josep Fèlix Ballesteros.

BASE per a ERC i el Patronat de Turisme per a Junts

Al ple d'aquest dimarts també s'han decidit els presidents dels doas organismes autònoms de què disposa la Diputació: Base - Gestió d'Ingressos i el Patronat de Turisme. El primer serà per ERC i la seva presidència l'ocuparà el també alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. En el cas del Patronat de Turisme, el presidirà Lluís Soler, també batlle de Deltebre i vicepresident segon de l'ens.

"La connexió de l'aeroport amb la Costa Daurada augmenta un 50 % el nombre d'usuaris" "🚌 BONES NOTÍCIES: Més línies de bus entre les Terres de l'Ebre i l'Aeroport de BCN"