La terminal de vehicles del Port de Tarragona

El Port de Tarragona aprova els ajuts per a les empreses portuàries

El valor de les ajudes és d'1,6 milions d'euros | Els tràfics marítims més perjudicats son els vehicles nous, cru de petroli, entre altres

El Port de Tarragona, a través del Consell d'Administració, ha aprovat ajuts  per a les empreses concessionàries de la comunitat portuària per valor de més d'1,6 milions d'euros. Aquests s'han aprovat com una de les mesures de reactivació econòmica per fer front a l'impacte de la Covid-19 en les àrees de transport i habitatge que estableix mesures en el sector del transport marítim i per pal·liar els efectes econòmics negatius derivats de la pandèmia.

Aquests ajuts estan emparats en el Reial Decret, el qual indica que les autoritats portuàries «poden reduir significativament el trànsit mínim exigit per al 2020 que s'estableixen en els corresponents títols concessionals, en els casos en què no sigui possible aconseguir aquesta activitat o el trànsit mínim a conseqüència de la crisi de la Covid-19». 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Per aquest motiu, el Port de Tarragona, respecte a la reducció d'activitat o tràfic, ha aprovat un rebaixar la taxa d'activitat per un valor de 600.000 euros per tal que les empreses, que han pogut justificar una pèrdua significativa, puguin compensar aquest efecte negatiu amb una revisió dels requisits mínims de tràfic establerts. D'altra banda, pel que fa a la taxa d'ocupació, el Port ha aprovat ajuts per un total d'1.030.000 euros. Aquest s'ha aplicat per les empreses que han acreditat impacte negatiu en la seva activitat a conseqüència de la Covid. L'Autoritat Portuària ha reduït la quota líquida de la taxa d'ocupació meritada durant l'exercici. 

En el cas del Port, els tràfics marítims que més han notat aquests efectes negatius son el cru del petroli, els vehicles nous, mercaderia general en contenidor i els productes siderúrgics. 

El Port de Tarragona ha demostrat una gran preocupació per contribuir a pal·liar els efectes de la pandèmia en la comunitat portuària, en escala econòmica com en la part social. Des de l'inici de l'estat d'alarma es van adoptar mesures especials per atenuar l'impacte de la pandèmia, com avançar pagaments a empreses proveïdores, a més d'orientar les seves polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) cap a pal·liar efectes de la Covid-19 en els sectors socials més vulnerables.