L'empresa alemanya Linde ha construït una gran planta de producció de gasos industrials al Port de Tarragona

Diverses plantes químiques escullen el Port de Tarragona per construir nous centres de producció de gasos

Els treballs duraran uns 12 mesos i la destinació dels productes és Texas (Estats Units)

Part de les instal·lacions del Port de Tarragona —la zona de prolongació del Moll de Cantàbria, per ser exactes— acolliran noves plantes de producció de gasos industrials en els pròxims mesos.  La construcció d'aquests espais químics anirà a càrrec de l'empresa alemanya Linde, especialitzada en el disseny i l'elaboració de plantes químiques a gran escala, i té la finalitat de produir uns gasos que s'embarcaran amb destinació a Texas, als Estats Units.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els treballs de construcció duraran un any aproximadament, i es calcula que suposin una producció de més de 5.000 tones. Les superestructures de metà i d'etilè ja estan construïdes en una tasca que es va iniciar al setembre —tenen l'alçada aproximada d'un edifici de 9 plantes— i el procés es repetirà diverses vegades durant el pròxim any.

El Port ha defensat el moviment com «una aposta per aconseguir una major diversificació dels tràfics marítims» i ha destacat que «som una localització perfecta per aquests tipus de megaprojectes»  gràcies, en especial, al calat de 16 metres de fondària, a les seves àmplies àrees d'operació disponibles i a la seva alta accessibilitat.

També et pot interessar