Diverses plantes químiques escullen el Port de Tarragona per construir nous centres de producció de gasos

Els treballs duraran uns 12 mesos i la destinació dels productes és Texas (Estats Units)
L'empresa alemanya Linde ha construït una gran planta de producció de gasos industrials al Port de Tarragona | Port de Tarragona

Part de les instal·lacions del Port de Tarragona —la zona de prolongació del Moll de Cantàbria, per ser exactes— acolliran noves plantes de producció de gasos industrials en els pròxims mesos. La construcció d'aquests espais químics anirà a càrrec de l'empresa alemanya Linde, especialitzada en el disseny i l'elaboració de plantes químiques a gran escala, i té la finalitat de produir uns gasos que s'embarcaran amb destinació a Texas, als Estats Units.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els treballs de construcció duraran un any aproximadament, i es calcula que suposin una producció de més de 5.000 tones. Les superestructures de metà i d'etilè ja estan construïdes en una tasca que es va iniciar al setembre —tenen l'alçada aproximada d'un edifici de 9 plantes— i el procés es repetirà diverses vegades durant el pròxim any.

El Port ha defensat el moviment com «una aposta per aconseguir una major diversificació dels tràfics marítims» i ha destacat que «som una localització perfecta per aquests tipus de megaprojectes» gràcies, en especial, al calat de 16 metres de fondària, a les seves àmplies àrees d'operació disponibles i a la seva alta accessibilitat.

També et pot interessar

"👉 REPORTATGE: 350 nadons neixen prematurs a TGN durant el darrer any" "‼CONFLICTE: 2 infermeres musulmanes de la URV denuncien traves per treballar amb vel"