Treballadors de la Xarxa Sanitària Santa Tecla amb la gorra de l'AFANOC

Els professionals de la Xarxa de Santa Tecla es «posen la gorra» per Nadal

S'ha dedicat el pressupost previst per a l'aperitiu de Nadal per comprar 3.100 gorres de l'AFANOC

Aquest Nadal, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla canvia l'aperitiu de Nadal per la gorra de l'AFANOC. Durant aquestes festes es repartiran un total de 3.100 gorres solidàries de la delegació tarragonina d'AFANOC, per fer costat a les associacions de la zona que han hagut de cancel·lar o ajornar a causa de la Covid-19 actes dirigits a recaptar fons per fer viable la seva activitat. 

L'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) treballa des del 1987 per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Entre d'altres, els acompanya durant tot el procés de la malaltia i els ofereix atenció psicosocial integral des de l'inici, durant el tractament en els principals hospitals de referència del país, en la seva estada a la Casa dels Xuklis (la llar d'acollida ubicada a Barcelona) i també quan tornen a casa, a través de les delegacions a Tarragona i Lleida. 

Durant tot l'any, l'AFANOC duu a terme diversos actes per sensibilitzar la societat sobre la realitat del càncer infantil i normalitzar la situació de la malaltia. Una de les seves activitats més destacades és la campanya 'Posa't la gorra!', que se celebra des del 2001 i que és la principal font de recursos que els permet mantenir la gratuïtat dels serveis que ofereixen a les famílies.

La Xarxa Santa Tecla canvia l'aperitiu de Nadal per les gorres de l'AFANOC

Aquest 2020 la pandèmia va obligar a cancel·lar l'edició de 'Posa't la gorra!', i per això la Xarxa Santa Tecla ha decidit dedicar el pressupost reservat pels aperitius de Nadal, que tampoc s'han pogut celebrar, a adquirir 3.100 gorres per repartir-les entre els seus treballadors i destinar els beneficis a la delegació tarragonina d'AFANOC.

El director general adjunt i responsable de Recursos Humans de la Xarxa de Santa Tecla, Joan Aregio, apunta que «forma part del nostre esperit col·laborar amb el teixit associatiu de Tarragona que, igual que fem des de la Xarxa de Santa Tecla, treballa pel benestar de les persones. Per a la nostra organització és una gran satisfacció col·laborar amb una entitat tan consolidada com AFANOC».

Miguel Javaloy, delegat de l'AFANOC a Tarragona, explica que «enguany la Covid-19 no ens ha permès fer la festa de 'Posa't la gorra', però des de l’entitat hem buscat alternatives adaptades a la pandèmia perquè la gent es pugui continuar posant la gorra pels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Precisament, enmig d’aquest repte hem rebut el gran suport de la Xarxa Santa Tecla, que amb la compra de les gorres Pepe Jeans ens ajuda a seguir atenent i acompanyant totes les famílies que ho necessitin. Un gran gest solidari que ens ha arribat en un moment molt necessari, ja que, malauradament, el càncer infantil no s’atura».

Imatge de diverses professionals sanitàries de la Xarxa Santa Tecla amb la gorra de l'AFANOC
Professionals sanitàries de la Xarxa Santa Tecla amb la gorra de l'AFANOC | Cedida