Tot a punt per a 'La Marató' més tarragonina amb més de 500 actes arreu del territori

El Teatre Fortuny de Reus serà aquest 15-D un dels platós de l'esdeveniment, que renovarà el format
La Marató de TV3 d'enguany estarà dedicada a les malalties minoritàries | Adrià Morte
 

El pròxim diumenge, 15 de desembre, tornarà a ser el Dia de la Solidaritat Catalana. No ho trobareu escrit així enlloc, però sí que trobareu que és el dia escollit per la celebració d'una nova edició de 'La Marató' de TV3, tot un clàssic prenadalenc consolidat en majúscules i que esdevé una de les jornades més intenses i emotives del calendari per una bona causa. Enguany, la recaptació es destinarà a la investigació de les malalties minoritàries.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Arreu de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han programat ja de forma oficial prop de 600 activitats per recaptar fons en favor de la causa de 'La Marató', en una llista susceptible d'augmentar a última hora. Aquest 2019, a més, el pes tarragoní serà superior que en altres ocasions de la mà del nou format obert de platós repartits arreu del territori. Un d'ells serà el Teatre Fortuny de Reus, des d'on els periodistes Josep Cuní i Helena Garcia Melero conduiran part de la programació televisiva de la Marató d'enguany.

Una fotografia castellera del tarragoní David Oliete, imatge oficial de 'La Marató' 2019

El marcador de la Marató de TV3 ha crescut 4,3 milions d'euros des del 16 de desembre | Twitter (@la_marato)
 

És la ciutadania, de la mà de moltíssimes entitats de tota classe d'àmbits i del suport dels ajuntaments del territori, qui pren la iniciativa i organitza les activitats solidàries. Concerts, festivals, dinars i esmorzars, competicions esportives... tot val, tot suma. Al Fortuny de Reus, a més, la jornada s'amenitzarà amb una sèrie d'actuacions musicals, dansa, màgia i entrevistes durant tot el diumenge.

Un altre dels detalls tarragonins de 'La Marató' d'aquest desembre no és ni més ni menys que la imatge oficial de l'esdeveniment. Es tracta d'una fotografia castellera del tarragoní David Oliete, qui va definir l'elecció com un «enorme plaer i orgull» en ser-ne conscient i qui va reconèixer a 'La Marató' com «un projecte referent, especial i únic».

La causa a qui prestarà servei l'esdeveniment d'enguany, les malalties minoritàries, afecten entre 300.000 i 400.000 persones arreu de Catalunya i acostumen a ser patologies discapacitants, progressives i cròniques. Comparteixen el factor comú de la dificultat de diagnòstic, la inexistència de tractaments eficients, l'origen majoritàriament genètic i l'impacte, generalment elevat, a escala familiar i social que comporten.

També et pot interessar

"❗Denuncien amenaces i acomiadaments de treballadors públics a tot TGN" "🛳 ATENCIÓ: El Port de TGN culmina un moviment estratègic que esperava des del 1989"