Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos ferits lleus en un accident a l'N-340, a Creixell

Ramon Descarrega, nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

El nou directiu substitueix Roger Pla després de ser destituït per Salut
Ramon Descarrega, nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona | CatSalut

 

Fa una setmana, CatSalut cessava Roger Pla, per suposades desavinences amb el model de gestió de l'Hospital de Sant Joan de Reus. Ara, el Departament de Salut ha comunicat que Ramon Descarrega ocuparà el lloc de gerent de la Regió Sanitària Camp De Tarragona, des d'aquest mateix dilluns, 10 de setembre. Descarrega és el nom que es va apuntar després de saber que Pla seria cessa. És llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i, a més, és especialista en medicina familiar i comunitària. 

 

Nou gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

Descarrega és metge del Centre d'Atenció Primària d'Alcover. Durant set anys i fins al 2015 va ser el director de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Alt Camp. Segons el Departament de Salut, el nomenament de Descarrega és un pas més en la configuració del nou equip directiu territorial. Descarrega també va ser metge de capçalera a Reus, Mont-roig del Camp i a Vilaverd. 

 

El canvi de gerència arriba en un moment crític pel sector sanitari tarragoní. Sobre la taula està la creació d'un nou consorci entre Generalitat i Ajuntament de Reus per gestionar l'Hospital Sant Joan. Un consorci que havia d'entrar en vigor el passat mes de gener però que s'ha retardat, entre altres, per l'aplicació del 155. Les tensions per aquest nou model de gestió de l'Hospital, i altres temes sanitaris del territori, haurien provocat el cessament de l'exgerent, Roger Pla. També la dimissió del director de l'Hospital de Reus, Òscar Ros, s'emmarca dins de tota aquesta crisi.  Segons fonts pròximes al sector, la marxa d'aquests dos dirigents podria facilitar la resolució d'aquesta crisi. 

 

Unificació de Reus i Tarragona

La controvertida proposta de Pla de fusionar l'Hospital Joan XXIII i el Sant Joan havia generat controvèrsia a banda i banda del territori. De fet, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va admetre públicament que no s'entenia amb el gerent i que no estava d'acord amb les seves propostes. La idea de Pla era mantenir les dues seus però incrementar el grau d'especialització i resolució de les diferents especialitat, potenciant a cada centre allò que fa millor. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

El director de l’Hospital Sant Joan de Reus plega

La consellera de Salut visita Tarragona enmig de la crisi per la gestió sanitària territorial

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris