Repsol inicia una parada de manteniment rutinària que pot comportar «flames, fum i olors» els pròxims dies

Els treballs s'allargaran fins als darrers dies de novembre | La companyia avisa que hi pot haver percepció exterior
Imatge exterior del polígon Nord, objecte d'estudi de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona | David Oliete

Repsol inicia una vistosa parada de part del complex industrial de Tarragona. La companyia ha anunciat que en les properes hores s'iniciaran els treballs preparatoris de l’aturada per manteniment del cracker, en concret, de les unitats de butadiè, poliolefines i olefines. La petroliera adverteix que, per garantir la seguretat del procés previ a la parada, es farà ús de les torxes i, per tant, es produiran episodis visibles de flama i fum.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La companyia química afegeix que aquests treballs previs poden comportar sorolls audibles des de l’exterior de les instal·lacions industrials —per vaporització de línies i equips— i que també poden ocasionar episodis puntuals de males olors, a causa de l’obertura de columnes, recipients i equips en els quals es realitzaran treballs durant els pròxims dies.

 

Repsol canvia el cremador de la torxa principal per «reduir l'impacte ambiental» a Tarragona

La previsió de Repsol és que els treballs s'allarguin fins a finals de novembre i que calguin unes 5.000 persones per dur-los a terme. L'objectiu de la parada és millorar la seguretat, la innovació tecnològica, la competitivitat i reduir l'impacte ambiental de les emissions, tal com va avançar TarragonaDigital a principis del passat mes de maig.

 

Repsol garanteix, a través d'un comunicat, que «totes aquestes feines es duran a terme procurant minimitzar el seu impacte exterior, ja sigui visual o sonor». Els treballs de la parada comportaran un increment de l’afluència de persones i vehicles al voltant de les instal·lacions industrials del Polígon Nord.