Dues dones al passadís d-una botiga de joguines

Les botigues de joguines confien salvar els mobles en una campanya que preveien més negativa

El confinament municipal i el temor d'un nou confinament domiciliari han tingut impacte en els regals d'aquestes festes

El sector de les joguines confia salvar els mobles en una campanya que ha anat millor del que es preveia inicialment. Després d'un any on el sector comercial en general ha maldat per fer caixa, el de les joguines veia venir la campanya de Nadal amb poc optimisme.

Tot i això, restriccions com el confinament municipal i el temor a un altre confinament domiciliari han acabat jugant a favor d'alguns negocis. El comerç per internet segueix afectant el de proximitat, tot i que, en general, han notat un auge de demanda per jocs de taula.

En alguns casos, les famílies han avançat les compres, i en altres, el confinament municipal sumat al tancament dels centres comercials ha portat més clients dels habituals a les botigues de proximitat.

Pau Salvadó, de la botiga Somnis i president del Centre Comercial el Pallol de Reus, assegura que «fins ara, la campanya ha anat millor del que esperàvem». El cas, explica, és que «érem bastant pessimistes, però la gent ha avançat la venda».

Segons han detectat ells, i també segons els han transmès altres empreses del sector, «el novembre i la primera part de desembre han sigut prou bons, després ha anat baixant una mica». Això els permet arribar a la recta final d'aquestes festes preveient que «tancarem bastant bé dins d'aquest any tan dolent».

No arriben a poder parlar d'un balanç molt positiu, perquè la caixa no s'assemblarà a la de l'any passat per posar un exemple, però sí que expliquen, tranquils, que «al final, el total de l'any serà dolent, però la campanya ho ha arreglat bastant, no serà tan dolent».

El confinament municipal juga a favor del comerç local

Des de Casa Bonifàs, la botiga de joguets centenària del carrer de la Cort de la capital de l’Alt Camp, es fa una valoració molt positiva de les vendes de la campanya de Nadal actual, que ha estat «totalment diferent i imprevisible». En aquest sentit, el confinament municipal i el tancament dels centres comercials a causa de les restriccions de la pandèmia han potenciat el comerç local.

«Sembla que els vallencs no han fet les compres a les grans ciutats de la vora com són Reus o Tarragona, sinó que s’han quedat aquí i això ha fet augmentar les vendes», expliquen des de l’establiment. Afegeixen que «amb tot el que ha passat en els últims mesos, ha sorgit una consciència col·lectiva envers el petit comerç del poble i molts clients ens diuen que han deixat de comprar a Amazon per ajudar-nos a nosaltres».

A més, el context actual també ha condicionat els productes que més es venen, i des de l’establiment vallenc celebren que enguany es regalen molts més jocs de taula i per jugar a casa, «ja que davant la previsió d’un possible nou confinament de cara a gener o febrer la gent no vol avorrir-se».