Simulacre port tarragona

Simulacres de seguretat al Port i als polígons de la química

La prova al Port ha consistit a abocar litres de petroli per part d'un buc de descàrrega

El Port de Tarragona ha organitzat aquest dimarts, 12 de febrer, un simulacre per verificar els protocols d’actuació en cas d’emergència. La prova ha consistit en l’abocament de 200 litres de petroli procedents d’un vaixell que descarregava, i el tràmit s’ha resolt amb èxit.

La situació, que es podria produir en un procés normal, requereix d’un bon funcionament del Pla Interior Marítim i un correcte desplegament de les barreres oceàniques, de les mesures de protecció de les instal·lacions portuàries i d’una alta rapidesa de reacció. La valoració ha estat satisfactòria.

Els polígons de la química també organitzen simulacres durant aquest dimecres

Davant un simulacre, s’actua d’igual manera que en un cas real. Això permet, a mode d’assaig, posar a prova la capacitat de reacció davant possibles imprevistos, i reconèixer i actualitzar els protocols d’actuació. La prova es va allargar entre les vuit del matí i dos quarts de dos de la tarda, i va cridar l’atenció dels curiosos que van observar els moviments al Port. A l'operació d'aquest dimarts, a més del Port de Tarragona i Capitania Marítima, també han participat Salvament Marítim, el Part de Resposta de la Contaminació a la Marina, Protecció Civil, la Creu Roja i la Guàrdia Civil. En total, un centenar de treballadors que s'han hagut de coordinar per resoldre la incidència programada.

Aquest dimecres, 13 de febrer, seran els polígons Nord i Sud de les empreses petroquímiques els qui realitzaran els seus respectius simulacres, en aquest cas de sirenes —segons ha avisat l'AEQT a primera hora del matí—. És possible, doncs, que durant la jornada se sentin les alertes sonores als polígons, tot i que només es tractarà de proves de control rutinàries.

També et pot interessar