El cribratge a escoles i instituts de Tortosa s'allargarà durant tres setmanes.

Els sindicats, contra les auto-PCR a les escoles, convoquen una manifestació davant la seu d'Educació a TGN

«Ocurrència», «intrusisme professional» o «improvisació permanent» són alguns dels termes que han fet servir per qualificar la mesura

UGT Tarragona ha criticat el Govern per l'anunci que els alumnes d'institut s'hauran de fer ells mateixos els tests PCR als centres, amb la supervisió d'un professional sanitari. «Ocurrència», «intrusisme professional» o «improvisació permanent» són alguns dels qualificatius que han fet servir aquest dilluns per carregar contra la proposta. Amb tot, han apuntat que els docents «si no reben una ordre explícita i escrita» per part d'algun responsable d'Educació «no han de fer res». A més, han alertat que el fet que els menors s'hagin d'introduir ells mateixos un escovilló pel nas suposa un perill «per ells i per les seves famílies». Amb tot, han convocat una concentració per aquest dimarts, 10 de novembre, als serveis territorials d'Educació a Tarragona.

«Quan fem els PCR tenim protocols ben establerts, no estem per posar vint persones en una classe perquè juguin amb un palet», ha etzibat Marga Chavez, responsable de sanitat i dependència d'UGT Tarragona. Chavez també ha considerat que amb la intenció de Salut «es posa en dubte la tasca del personal sanitari i es dona una responsabilitat a unes persones que ja tenen prou feina», ha dit en referència als professors. Alhora ha indicat que si els tests no es fan bé «hi ha la possibilitat que hi hagi més contagis» i ha defensat que els professionals sanitaris tenen uns protocols i uns EPI adequats per dur-los a terme.

Des de l'àmbit educatiu, Albert Tierraseca, secretari de FeSP UGT Educació, s'ha mostrat perplex: «no entenem que un Govern seriós pugui fer aquestes propostes amb la que està caient». I ha afegit: «encara que hagin dit que ho supervisarà un professional, és un risc innecessari fer-ho a l'escola, i carrega d'unes tasques a la comunitat que no ens pertoquen». Amb tot, Tierraseca ha assegurat que des de l'entorn sindical no mantenen negociacions amb Salut ni Educació per revertir el plantejament de l'administració.


Comentaris
Carla
Creo que hay un error en lo que dicen desde UGT, no se pide a los alumnos que se hagan tests de PCR, sino de antígenos, que es muy distinto.