Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona i Reus exhibeixen unitat per defensar l'estació intermodal de Reus

Els alcaldes de Tarragona i Reus han sol·licitat una reunió amb el ministre de Foment per «reclamar i defensar les infraestructures bàsiques pel territori»
D'esquerra a dreta, Carles Pellicer, alcalde de Reus, i Josep Fèlix Ballesteros, batlle de Tarragona, a l'Ajuntament de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Carles Pellicer, batlle de Reus, s'han trobat aquest matí de dijous, 29 de novembre, amb la carpeta de les infraestructures ferroviàries «del territori» sobre la taula.

 

L'origen d'aquesta reunió es troba en la conferència que va pronunciar, a meitats d'aquest mes de novembre, el coordinador del Corredor del Mediterrani del govern central, Josep Vicent Boira, en una ponència a la cambra de comerç de Tarragona que comptava amb el suport tant de l'ens tarragoní com de la cambra de Reus. Boira va anunciar que «la meva creença és que, pel disseny del Corredor del Mediterrani, no hi haurà estació intermodal al sud de l'aeroport de Reus». 

 

Tant Ballesteros com Pellicer han reivindicat «l'acord aprovat el passat mes d'abril a la Boella, entre Tarragona i Reus, i, després, ratificat pels cinc alcaldes i alcaldesses del territori i la secretaria d'infraestructures de la Generalitat».  Així doncs, els batlles de les dues ciutats més poblades de la província mantenen les prioritats acordades aleshores, tal com ha recordat Josep Fèlix Ballesteros als mitjans que han assistit a la roda de premsa posterior a la trobada entre els dos edils. 

 

«La intermodalitat de l'aeroport de Reus, que les mercaderies passin per l'interior i no per la costa, i dos baixadors a Tarragona, un a Llevant i l'altre a Ponent, així com el de Bellisens, per nosaltres són irrenunciables» ha reblat el batlle tarragoní.

 

«Anar a Madrid amb unitat, projecte i lideratge»

Carles Pellicer ha assegurat que «la suma de Tarragona i Reus és clau per defensar les infraestructures que necessitem, Representem a 500 mil habitants que pateixen un dèficit d'infraestructures i que no entenen que l'aeroport i el port no estiguin connectats i que l'aeroport no tingui una estació». «Necessitem que tots, administració estatal, generalitat, i ajuntaments, treballem en la línia de prioritzar Tarragona, que s'inverteixi en la regió i en línies eficients» ha afegit l'alcalde reusenc. 

 

Abans d'anar a veure al ministre de Foment, els ajuntaments volen trobar-se amb la generalitat per anar tots plegats a Madrid, han explicat tant Ballesteros com Carles Pellicer. «Tenim unitat, tenim projecte i tenim lideratge» han coincidit els dos batlles. «Ara Madrid tindrà al davant un territori unit, fet que no havia passat fins ara» ha puntualitzat l'alcalde de Tarragona.

 

Preguntats sobre com influeix les seves aspiracions el fet que els pressupostos generals de l'Estat puguin no ser aprovats, Pellicer ha comentat que «no es tracta d'un tema de si hi haurà pressupost o no, es tracta de saber si es confia en aquesta estació o no i nosaltres la reclamem, la reclama el territori».

 

Pel que fa a Ballesteros, el regidor socialista ha afirmat que «pressupostàriament és assumible el que plantegem. L'estació intermodal és inqüestionable, una altra cosa és si ha de ser una estació de 64 milions o un baixador, això ja es veurà».

 

Pellicer ha agraït a Ballesteros la reunió i ha anunciat que en els pròxims dies es reunirà amb els altres batlles del territori: Cambrils, Salou i Vila-seca.  

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris