INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La UGT denuncia possibles acomiadaments de treballadors públics vinculats a contractes programa

El sindicat diu que alguns ajuntaments han amenaçat a treballadors per portar casos a la justícia | Es presentarà una moció a tots els ajuntaments de la demarcació
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí, a la seu de la UGT de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La UGT de Tarragona ha denunciat, aquest dijous, els possibles acomiadaments de treballadors d'administracions públiques d'ambit local, vinculats a contractes programa el pròxim 31 de desembre, molts d'ells realitzant la seva feina en el sector dels serveis socials. El sindicat ha posat com a exemples els ajuntaments de Valls i de Cambrils.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

En aquest sentit, el sindicat ha assegurat que «aquesta modalitat de contractació, que s'estan duent a terme en les diverses administracions, sigui ajuntaments, consells comarcals o diputacions, precaritza la situació dels treballadors i treballadores i desestabilitzen els llocs de treball, ja que després de tres anys de contracte, les administracions acomiaden aquests treballadors enlloc de convertir-los en indefinits no fixos com es feia fins ara».

 

Els ajuntaments, segons han assegurat els representants del sindicat, no s'estan comprometent a trobar una solució, fet que comportarà que els treballadors perdran el seu lloc de treball aquest mateix 31 de desembre. Per aquest motiu, la UGT presentarà una moció a tots els ajuntaments perquè es comprometin a solucionar el tema. Les solucions proposades per la UGT són la renovació dels contractes programa per 12 mesos com permet la llei, així com convertir tots els contractes per obra i servei en indefinits no fixes

 

Denuncien amenaces a alguns treballadors

El secretari general de la UGT a les comarques de Tarragona, Joan Llort ha assegurat que «les diferents administracions degraden les lleis que han estat aprovades al Parlament o al Congrés». Així mateix, Llort ha afirmat que «els serveis que donen les administracions han de tenir unes garanties laborals que, de retruc, garanteixin també un servei de qualitat per a la ciutadania».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els responsables de la UGT han denunciat que «alguns ajuntaments estan amenaçant treballadors, que en alguns casos també són delegats de la UGT, que si porten el cas a la justícia i guanyen el judici, seran acomiadats igualment i potser es tindrà en compte de cara a noves convocatòries laborals». Per això, Joan Llort ha afirmat que «els polítics que amenacin els assenyalarem, tant a ells com als seus partits».

 

El secretari del sector de l'Administració Local de la UGT Tarragona, Antoni Pinós, ha explicat que «vetllarem al màxim per estabilitzar els llocs de treball i eliminar la precarització que també existeix en l'àmbit de l'administració». Per la seva banda, Juan Damián Calvo, secretari general de la Federació de Serveis Públics de la UGT a Tarragona, ha manifestat que «els serveis socials no es poden catalogar com a tasques temporals, menys encara en la situació de crisi actual».

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana