Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades dels diaris en paper del Camp de Tarragona

La URV aprova una declaració en favor de «la llibertat immediata dels presos polítics»

La universitat pública de Tarragona defensa que «sense autonomia i llibertat no podem complir la nostra funció social»
Imatge d'arxiu de la façana del rectorat de la URV, a la plaça de l'Escorxador | TarragonaDigital.com

La Universitat Rovira i Virgili ha donat per tancat aquest dimecres, 26 de juny, el curs acadèmic 2018/2019 amb la celebració del Claustre universitari de la institució i amb la presentació dels darrers informes sobre la URV i el primer any de la rectora Figueras al capdavant. Entre els informes exposats destaca el d'ocupabilitat, que conclou que el 70% dels graduats de la URV troben feina tres mesos després de finalitzar els estudis i un 86% ho aconsegueix un any després d'acabar-los. Una dada, però, que resta incompleta perquè molts d'aquests treballs són sovint en condicions precàries.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'elevat percentatge, però, es manté a la cua d ela mitjana catalana, que és actualment del 89%. Les dades amb les quals s'ha elaborat l'informe són les del 2017 i una de les conclusions més clares és que «la millora de les condicions laborals i salarials és lenta; i hi ha moltes diferències de sou en funció dels ensenyaments». Això impossibilita fer una anàlisi genèrica amb precisió, atès a la multiplicitat de branques d'estudis que s'ofereixen a la Rovira i Virgili actualment.

 

El Claustre de la URV, en suport majoritari a «la llibertat immediata dels presos polítics»

El Claustre de la Rovira i Virgili també ha aprovat, amb 53 vots a favor, 26 en contra i 2 blancs, una declaració que demana «la llibertat immediata dels presos polítics i el retorn dels exiliats» en referència al procés català. La universitat pública de Tarragona ha defensat que «sense autonomia i llibertat no podem complir la nostra funció social de generar, transferir i compartir coneixements útils». La URV entén que «ni el pensament crític ni la ciència poden desenvolupar-se plenament sense un marc de llibertats institucionals favorable».

 

El mateix Claustre també ha aprovat una declaració que demana un millor finançament i autonomia, de la mà de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, l'adhesió a la declaració sobre Emergència Climàtica i el procediment que servirà per reformar en un futur Estatut de la URV. L'acte ha comptat també amb una reivindicació sonada: la dels doctorands que reclamen l'aplicació immediata del nou Estatut d'Investigadors en Formació (EPIF) per millorar les seves condicions laborals i salarials mentre fan recerca.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Alba
JAJAJAJJAJAJA madre mia, cataluña no puede ir a peor me cago encima de los POLITICOS PRESOS y la independencia!!!!!!!!