La URV, entre les deu millors universitats d’Espanya en docència i recerca

La classificació també la situa entre les cinc universitats catalanes amb millor puntuació

La Universitat Rovira i Virgili es troba entre les deu millors universitats d'Espanya en docència i recerca, segons la darrera actualització del rànquing anual que elaboren la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE). La classificació, que es pot consultar obertament,analitza més d'una seixantena de centres universitaris públics i privats d'arreu de l'Estat.

La URV comparteix la quarta posició del rànquing amb la Universitat Autònoma de Madrid, la de Cantàbria, l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB). Totes elles sumen la mateixa puntuació, a només una dècima del tercer lloc (compartit per la Politècnica de València i la de Catalunya (UPC)). La segona posició és per la Carlos III de Madrid i la universitat líder és la Pompeu Fabra de Barcelona.

L'estudi subratlla el lideratge del sistema universitari públic espanyol

Una de les conclusions principals de l'anàlisi és el lideratge del sistema universitari públic estatal. Els dotze primers llocs de la llista corresponen a centres de titularitat pública, mentre que per trobar la primera universitat privada cal baixar al tretzè lloc, on apareix la Universitat de Navarra. El rànquing també para atenció a la taxa estatal d'abandonament d'estudis, que és del 33% en els graus presencials i del 62% en les universitats a distància.

La Rovira i Virgili, entre les 300 millors del món en Química

Els reconeixements cap al potencial docent i acadèmic de la universitat pública de Tarragona s'han anat repetint en els darrers anys, també a escala internacional. A finals de febrer, una prestigiosa anàlisi mundial ja va assenyalar la Rovira i Virgili entre les 300 millors universitats del món en l'especialitat de Química, un dels grans puntals i on més destaca.

En l'últim any, la URV ha pujat 150 posicions en aquest rànquing internacional, que valora els índexs de qualitat i reputació i lideren les universitats nord-americanes de Massachussets, Berkeley i Harvard.

També et pot interessar