Més de 200 sanitaris voluntaris de Tarragona responen la crida del Col·legi de Metges

Una xarxa d'estudiants i exalumnes de la URV, principal motor | Els professionals s'hi sumen

La xarxa de voluntariat sanitari que s'ha començat a articular sota el paraigua de la Rovira i Virgili per tal de facilitar la resposta mèdica a la pandèmia no para de créixer i créixer. Un dia després de la publicació del reportatge de TarragonaDigital que s'endinsa en la iniciativa, la universitat de Tarragona ha fet públic que ja són vora 170 estudiants de Ciències de la Salut qui s'han adherit a la borsa voluntària per oferir-se a donar un cop de mà.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició... i fins i tot Veterinària o altres branques complementàries. Oferts «al que calgui», des de reforços mèdics fins a atencions telefòniques o a fer de cangur dels menuts dels professionals sanitaris per tal de facilitar-los una feina eficient i còmoda als centres sanitaris del territori. «El que calgui», insistien. El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) ha confirmat l'oferiment de prop de 80 sanitaris professionals del territori com a també voluntaris.

El president del COMT agraeix la solidaritat dels voluntaris i felicita la tasca dels professionals sanitaris

La xarxa no deixa de créixer i, segons ha pogut confirmar aquest mitjà, els primers d'aquesta llista ja han estat requerits per l'Hospital Sant Joan de Reus per assumir tasques «de reforç professional suport a l'atenció telefònica o de feines administratives».

El president del COMT, Fernando Vizcarro, ha volgut «agrair la solidaritat dels voluntaris, que està sent extraordinària, i felicitar els nostres professionals de la salut per la seva feina increïble» en els darrers dies.

Els professionals que s'han ofert a ajudar a través del COMT, que són majoritàriament metges pendents d'assignar el MIR, metges jubilats o que no treballaven, no comunitaris o infermeres i auxiliars de la demarcació, ho han fet enviant un correu electrònic a l'adreça del Col·legi suportcovid@comt.cat, un canal que continua obert i disponible.

"🏥 Crònica d'una visita a l'hospital Sant Joan de Reus en plena crisi del coronavirus" "🔴IMPORTANT anunci de la Xarxa Santa Tecla per pal·liar els efectes de la Covid-19"