AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Riudecols restringeix l'ús d'aigua al municipi pel risc de sequera

Davant de les altes temperatures i les diverses canonades del poble trencades, no es permet l'ús d'aigua potable per regar o omplir piscines
Riudecols restringeix l'ús d'aigua al municipi pel risc de sequera | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Riudecols ha decidit restringir l'ús d'aigua potable al municipi a causa de la sequera i la falta de pluges. Concretament, ha decidit que la població no faci ús de l'aigua potable per omplir les piscines o per al reg de jardins i zones verdes, amb l'objectiu de conservar l'aigua. Aquest fet se li sumen les diverses fugues que hi ha a les canonades del poble que provoquen la pèrdua d'aigua.

 

Restriccions en l'ús de l'aigua per sequera

L'actual alcaldessa de Riudecols, Beatriz Mayordomo, ha confirmat a TarragonaDigital que «a Riudecols hem hagut de restringir l'aigua». Aquest municipi s'abasteix principalment de pous i mines, i com no ha plogut han baixat força el seu cabal.

 

Però aquest no és el principalment inconvenient, sinó que el nou govern s'ha adonat que la moltes de les canonades que porten l'aigua estan danyades o tenen fugues, fet que ha provocat que part de l'aigua es perdés.

 

Es prohibeix regar les jardineres amb aigua potable. | Google Maps

 

Una mesura preventiva per l'onada de calor

Davant aquests fets, l'arribada un altre cop d'altes temperatures i que s'ha activat el Pla PROCICAT on es manté en alerta per alt risc d'incendi, el consistori ha decidit restringir l'ús d'aigua potable per omplir piscines o regar els jardins. «Com venia aquesta setmana de calor, volíem prevenir la sequera al poble», ha afegit Mayordomo.

 

Sense aigua per a piscines fins que plogui

L'alcaldessa de Riudecols ha explicat que «vam decidir aplicar aquesta mesura, ja que ens feia por que ens quedéssim sense aigua o que minvessin molt el cabal del poble». A més informa que van observar que hi havia habitants que utilitzaven l'aigua de boca per omplir les piscines, fet que està prohibit.

 

Davant això, van aplicar la mesura restrictiva i van informar de consells per estalviar aigua i fer-ne un consum responsable. Una restricció que s'allargarà, de moment, fins que plogui de manera abundant.

 

Control de danys a canonades

Com moltes canonades estan danyades des del consistori s'estan portant a cap talls del subministrament d'aigua a les nits amb l'objectiu de trobar més fugues i danys. Els talls es fan per sectors dels municipis i esperen que en pocs dies ja s'hagin detectat tos i es pugui procedir a la reparació. L'alcaldessa de Riudecols conclou que «ara la prioritat és reparar totes les canonades mentre nosaltres ens podem abastir amb els pous i mines».