Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Albiol posa, per primer cop, plaques amb els noms dels seus carrers

La vila celebra la Festa Major de Sant Miquel aquest cap de setmana
La inauguració d'una de les plaques dels carrers a l'Albiol. | Cedida

 

Coincidint amb la Festa Major de Sant Miquel, l'Ajuntament de l'Albiol ha senyalitzat per primer cop el nom dels carrers del poble. Fins ara, la vila no comptava amb cap placa que senyalitzés el nom dels carrers i places, que en total sumen una quinzena. La senyalització que s'ha estrenat tot just aquest divendres, 28 de setembre, està fabricada de ceràmica d'estil socarrat, que és una terrissa d'origen medieval típica de la Corona d'Aragó.

 

En total, es tracta quinze plaques compostes per sis peces ceràmiques de les quals divendres es va inaugurar simbòlicament la que correspon a la plaça de Sant Miquel, que a més de ser el patró del poble, dona nom a l'adreça on s'ubica l'Ajuntament de l'Albiol.

 

Les plaques, en una exposició

Amb la placa de la plaça principal col·locada, els veïns van poder admirar una exposició de totes les ceràmiques que indicaran els carrers després de destapar la de Sant Miquel, i en les properes setmanes se situaran la resta d'indicadors. Totes les plaques a més del nom del carrer o plaça en qüestió estan decorades amb un dibuix. En el cas de la placa de la plaça de Sant Miquel es representa la figura del patró del municipi però totes les altres estan decorades amb animals que es poden trobar als boscos de l'Albiol, tal i com va explicar l'alcaldessa, Lídia Guerrero, en el moment de la inauguració.

 

A més, l'Ajuntament ha aprofitat la senyalització per posar a un dels carrers el nom de Joan Isern Altés. És tracta d'un veí del poble que «sempre té cura de tot, de la font, de l'església, i si volem saber alguna cosa li hem de preguntar a ell», va dir l'alcaldessa. Un homenatge, doncs, que va sorprendre al mateix Isern.

 

L'Albiol celebra la Festa Major de Sant Miquel

La Festa Major es va iniciar amb el pregó a càrrec de Carles de Ahumada Batlle, nascut al 1948, enòleg i amb un extens currículum com ara que és director i president del Consell Rector de l'Olivera SCCL i Can Calopa. El pregoner va explicar que la seva família per la part Batlle fa més de 300 anys que està vinculada a Bonretorn, un nucli del terme municipal de l'Albiol. La festa major ha continuat dissabte 29 amb la missa en honor al patró i l'ofrena de productes de la terra, i a la tarda es fan diverses activitats més, que seguiran aquest diumenge.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

Comentaris