MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Arriba la quarta edició del Rally Costa Daurada Legend

El Rally de cotxes històrics i clàssics se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre amb 500 kilòmetres de recorregut per les carreteres del Baix Camp i el Priorat
La IV edició del Rally Costa Daurada Legend es disputarà els dies 9 i 10 de novembre | Rally Costa Daurada Legend

 

Arriba una nova edició d'un dels ral·lies d'automòbils clàssics més prestigiós del panorama nacional. Durant els dies 9 i 10 de novembre, dues setmanes després de la celebració del mundial del WRC; se celebrarà la IV edició del Rally Costa Daurada Legend. L'organització de l'esdeveniment de motor va a càrrec de l'Escuderia Baix Camp i EBC Clàssics, amb l'estreta col·laboració de clubs d'altres punts del territori.

 

La carrera s'ha divivit en dos dies de competició, on participaran d'automòbils clàssics, dividits en tres categories segons les seves especificacions de competició, amb 500 kilòmetres de recorregut per carreteres de la demarcació de Tarragona. Com a novetat, l'organització ha anunciat que Reus, la capital del Baix Camp, acollirà l'epicentre de l'organització conjuntament amb Falset, al Priorat. 

 

L'Escuderia Baix Camp i EBC Clàssics organitzen la carrera d'automòbils clàssics

Durant els dies 9 i 10 de novembre, se celebrarà la IV edició del Rally Costa Daurada Legends. Es tracta d'una cursa de velocitat per cotxes històrics i clàssics del món del ral·li de competició. L'esdeveniment de motor esportiu arriba just després de la celebració de la prova del mundial WRC a les carreteres de la nostra demarcació, i precisament seran alguns d'aquests indrets mítics com La Mussara i la Teixeta, entre d'altres; els punts on se celebrarà la clàssica cursa de ral·li.

 

La gestió del Rally Costa Daurada Legend va a càrrec de dues entitats mítiques com són l'Escuderia Baix Camp i EBC Clàssics. L'organització de l'esdeveniment ha volgut destacar que l'objectiu passa per «poder oferir en la seva quarta edició, una experiència renovada per a participants i espectadors, amb la voluntat d'atreure els millors especialistes internacionals de la modalitat». D'altra banda destaquen que «la celebració d'aquesta prova es convertirà en un magnífic complement a l'activitat automobilística de competició de la província de Tarragona i de la Costa Daurada».

 

Dos dies de competició on participaran tres categories de cotxes clàssics

En la prova d'aquesta edició del ral·li competiran cotxes mítics i clàssics del món del ral·li, que l'organització ha dividit en tres categories: Velocitat per a Històrics i Clàssics (amb fitxa d'homologació fins a 31.12.1992), Regularitat Súper Sport (70 km/h, cotxes de 20 a 25 anys d'antiguitat), i Regularitat Sport (55 km/h, cotxes de 20 o més anys d'antiguitat). El gran actiu que destaca l'organització del ral·li és la conjunció de vehicles de competició que en el passat van ser protagonistes dels ral·lis històrics.

 

Per tant, la prova constarà de dos dies, divendres 9 i dissabte 10 de novembre, amb 500 kilòmetres de competició, dividits en 12 trams especials que es disputaran en carretera tancada. Quatre de les proves es disputaran divendres, amb format nocturn que suposa sempre un afegit de dificultat i espectacularitat; i vuit trams previstos a ser disputats el dissabte, amb llum natural diürna. Falset i Reus seran les seus de la prova clàssica.

 

Mapa de la IV edició del Rally Costa Daurada Legend | Rally Costa Daurada Legend

 

Programa del IV Rally Costa Daurada Legend

Divendres, 9 de novembre:  

- 17.30: Sortida des de Reus (plaça de la Llibertat)  

- 2 trams a doble passada (La Mussara, Escaladei)  

- 23.15: Arribada al parc tancat en la plaça de la Llibertat)

 

Dissabte, 10 de novembre:  

- 09.00: Sortida des de Reus Passeig de la Llibertat  

- 4 trams a doble passada (El Siurana, inèdit en aquesta edició, Priorat, Coldejou i La Teixeta)  

- 19.45: Arribada del ral·li a Reus (Passeig de la Llibertat)

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris