Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les Borges del Camp bateja una zona verda com Parc de l'1 d'Octubre

S'inaugurarà el 30 de setembre dins dels actes previs de commemoració del referèndum 2017
Les Borges del Camp | Cedida

 

La zona verda que se situa als voltants del llac de la Font de les Escales de les Borges del Camp, serà denominada com el Parc de l'1 d'Octubre, en homenatge al referèndum celebrat l'any 2017. Els borgencs i borgenques tindran una cita el pròxim diumenge 30 de setembre a la una del migdia, per inaugurar la zona batejada com a Parc de l'1 d'Octubre on es descobrirà per primer cop el nom del parc.

 

Actes previs a la commemoració del referèndum 2017

  

Emmarcat en els actes previs a la commemoració del referèndum celebrat el darrer any, els membres locals components de l'Assemblea Nacional de Catalunya, l'entitat Òmnium Cultural i davant de l'organització de l'Ajuntament de les Borges del Camp, han realitzat diferents accions entre elles el bateig d'aquesta zona verda amb el nom de Parc de l'1 d'Octubre. Durant la inauguració es faran diversos parlaments a més de la presentació d'una placa on s'hi podrà veure el nom de Parc de l'1 d'Octubre. Posteriorment, s'oferirà un vermut popular a totes aquelles persones que hagin assistit a l'acte.

 

«Urna del Desig Groc»

  

A més, s'hi situarà «l'Urna del desig groc», on aquelles persones que ho desitgin podran dipositar el seu desig relacionat amb el procés d'autodeterminació de Catalunya o bé, les ambicions que els hi poden desitjar als presos i preses polítiques, així com aquelles persones que es troben a l'exili actualment. Un acte simbòlic que portaran a cap els borgencs i borgenques del municipi.

 

 

Els actes commemoratius seguiran l'endemà, 1 d'octubre, on a les 20.15 hores del vespre es llegirà un manifest que anirà relacionat amb l'experiència viscuda amb el referèndum del 2017 al municipi de les Borges del Camp. Aquest acte es produirà sota el nom «Reivindiquem el mandat del Referèndum» i es durà a terme a l'escola Rocabruna, lloc on els borgencs i borgenques van anar a votar el dia 1 d'Octubre de l'any 2017.

 

Placa commemorativa a les Borges del Camp

  

Seguidament s'estrenarà una placa que s'hi podrà llegir «Aquí vam votar, aquí vam guanyar», en commemoració aquelles persones que van assistir a votar durant el referèndum 2017. Posteriorment s'oferirà un refrigeri per acabar d'arrodonir els actes d'homenatge de l'1 d'Octubre a les Borges del Camp.

 

Comentaris