Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Botarell tindrà una nova depuradora d'aigües residuals

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aprova una inversió superior als 2,1 milions pel nou projecte de construcció, que durarà deu mesos
Imatge de l'actual depuradora de Botarell | Agència Catalana de l'Aigua

 

Aquest dimecres 19 de setembre, l'Agència Catalana de l'Aigua ha anunciat la seva intenció de millorar el sanejament d'aigua al Baix Camp, mitjançant l'aprovació d'una inversió per construir una nova depuradora al municipi de Botarell. La nova depuradora substituirà la que actualment es troba en servei, allunyant-la del nucli urbà.

 

La inversió de l'ACA s'estima en més de 2 milions d'euros, destinats al projecte de construcció. També han declarat que les obres es preveu que es puguin iniciar a principis de 2019, durant el primer semestre de l'any i tindran una durada de deu mesos.

 

Inversió de 2,1 milions d'euros

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ha iniciat els tràmits necessaris per a la construcció de la nova depuradora al municipi de Botarell. Està previst que substitueixi l'actual, que està situada al sud de la localitat del Baix Camp, prop de la carretera T-320 que uneix els nuclis urbans de Botarell i Montbrió del Camp. La depuradora que actualment es troba operativa, té una capacitat de tractament d'aigües residuals d'uns 200 metres cúbics d'aigua i les olors produïdes per aquest, es poden percebre des del municipi.

 

Les característiques de la nova construcció permetran a la nova depuradora un tractament d'aigües d'uns 325 metres cúbics, que permet donar servei a una població de 2.000 habitants. La principal novetat de la nova depuradora serà que el procés biològic que oferirà, permet una reducció del contingut de nitrogen, present a l'aigua tractada, abans que es torni a la seva restitució al corrent del barranc de l'Empedrat.

 

Per tant, l'ACA destinarà pel nou pla una inversió de 2,1 milions d'euros, per realitzar la substitució de l'antiga depuradora. Es preveu que puguin disposar d'uns terrenys ubicats també al sector sud, però més allunyats de la localització actual. Les obres estan previstes que s'iniciïn al voltant del primer semestre del pròxim any.

 

L'Agència, compromesa amb el sanejament a Catalunya

A través d'un comunicat, l'Agència Catalana de l'Aigua ha volgut transmetre que aquesta realització del nou projecte vol respondre al seu compromís adquirit amb la societat catalana. Mitjançant el Pla de gestió del districte fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures que inclouen aquest tipus d'inversions per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les aigües superficials subterrànies i marines.

 

L'ACA ha volgut transmetre el seu compromís amb la comarca del Baix Camp, recordant que el territori compta amb 17 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.  

Comentaris