PORTADES

📰 Les portades d'avui, 18 de novembre

La intensa calor marca el Concurs de Gossos d'Atura de Prades

El vencedor ha estat el gos Scotx, que s'ha imposat gràcies a la compenetració amb el seu pastor i a la calma amb què ha suportat la calor
L'Scotx, en primera línia, i Paul da Silva, al fons, amb el ramat entre ells, guanyadors del XXXI Concurs de Gossos d'Atura de Prades. | Fabian Acidres

 

Com cada any, aquest diumenge, dia 5 d'agost, s'ha celebrat el Concurs de Gossos d'Atura de Prades, que aquest any celebrava la seva 31a edició. Aquest any, la calor ha estat la protagonista del concurs, i és que la temperatura va arribar als 38 graus. De fet, Maria del Mar Martínez, veterinària de la Federació de Concursos de Gossos d'Atura de Catalunya, assenyalava que aquest any el nivell ha estat «una mica més baix» per culpa de les elevades temperatures.

GALERIA DE FOTOS: Mireu les imatges del Concurs de Gossos d'Atura de Prades

 

Martínez ha assumit que aquest diumenge el rendiment dels animals s'ha vist afectat. «Avui costava moure el ramat, perquè fa molta calor, i això ho acusen tant les ovelles, com els gossos, com els pastors i els jurats». Si més no, Martínez també ha considerat que enguany hi ha hagut «una mica menys de nivell» respecte als altres anys perquè en aquesta edició, dels onze gossos participants, molts eren novells. «No saben treballar tan bé, però en general ha estat un bon concurs», ha admès Martínez. 

 

El gos Scotx i el pastor Paul da Silva, guanyadors

El gos del pastor francès Paul da Silva, l'Scotx, ha estat el vencedor del concurs, gràcies a la compenetració amb el seu pastor. En aquest sentit, el jurat explicava que «nosaltres valorem molt més que el gos faci cas de les ordres del pastor que no pas que faci les proves», i per això, «el pastor francès ha guanyat perquè és el que estava més compenetrat amb el seu gos, que li ha fet cas pràcticament en tot moment».

 

El pastor ha participat per segona ocasió al concurs amb l'Scotx, un gos de raça Border Collie de quatre anys i mig, malgrat que ja tenia experiència prèvia de quatre anys amb un altre gos, el Bandit. En el cas de l'Scotx, Paul da Silva afirma que la calor li ha estat beneficiosa, ja que el gos estava més calmat que la resta. L'Scotx ha obtingut 177 punts, seguit del Beyon, el gos d'Hilari Novillo, que ha aconseguit 134 punts, i de l'Arakil, de Jorge Oleize.

 

Més espectadors que l'any passat

El certamen, celebrat al camp de futbol municipal, va comptar amb l'assistència de 800 espectadors, un centenar més que en l'edició anterior. A les onze del matí es va iniciar el concurs, que es va allargar durant quatre hores amb les dues proves que es van fer. La primera d'elles es tractava que el gos busqués el ramat d'ovelles per introduir-lo dins el cercle, i un cop controlat, el pastor hauria d'obtenir l'esquella d'una de les ovelles. Tot això en sis minuts. En la segona prova, el temps es reduïa a cinc minuts, temps amb el qual els animals havien de fer entrar i sortir el ramat d'ovelles en un altre espai del centre del camp.

 

El Concurs de Gossos d'Atura de Prades ha tingut un gran èxit d'assistència. | Fabian Acidres

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris