Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Gairebé 300 persones es reuneixen a Riudoms per escoltar Jaume Alonso-Cuevillas

L'acte 'Converses que il·lusionen' realitzat al Casal Riudomenc ha estat organitzat per JuntsxRiudoms
Gairebé 300 persones s'han aplegat a Riudoms per escoltar Jaume Alonso-Cuevillas | Àngel Ullate

 

Aquest matí, l'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha estat al Casal Riudomenc fent una conferència-col·loqui dins l'acte 'Converses que il·lusionen' organitzat per JuntsxRiudoms, on gairebé 300 persones s'han aplegat per escoltar-lo. La xerrada ha estat moderada per Sergi Pedret, que serà pròximament alcalde del municipi del Baix Camp. L'acte ha finalitzat amb una quinzena d'intervencions dels assistents i un vermut per a tots els presents.

 

Cuevillas aplega gairebé 300 persones a Riudoms

«Serà un judici duríssim amb la sentència dictada d'antuvi i amb presses per enllestir-lo abans de les eleccions generals». Aquestes han estat de les primeres paraules de Jaume Alonso-Cuevillas, en un acte que ha reunit molta gent disposada a conèixer l'actualitat política del país a través de l'advocat de Carles Puigdemont. Així doncs, ha fet un ràpid repàs dels temes més candents de l'actualitat que envolta el procés cap a la independència, deixant moltes respostes per al col·loqui que s'ha realitzat posteriorment.

 

A més, Cuevillas ha advertit que «no hi ha delicte de rebel·lió», quan ha parlat sobre la situació dels presos, Carles Puigdemont i la resta de consellers fora del país. També explica que el que tenim és una causa muntada perquè serveixi d'advertiment per qualsevol altra persona o comunitat autònoma que li pugui passar pel cap que pot decidir el seu futur polític democràticament. Tanmateix, l'advocat de Puigdemont, ha qualificat la instrucció del jutge Llarena de «xurro», però, tot seguit, ha afegit que els defectes de forma no aturaran la causa, ja que la solució a la situació política actual no passa per guanyar el procés judicial.

 

L'advocat de Puigdemont creu que abans de finals de 2020 hi haurà un referèndum | Àngel Ullate

 

Esdevenir república en un termini més curt

Segons Jaume Alonso-Cuevillas, la solució passa per esdevenir república en un termini més curt que el d'esperar el resultat de les successives apel·lacions de la sentència en instàncies espanyoles i europees. A més, ha explicat que, probablement, hi haurà un referèndum abans de finals de 2020, quan la situació actual s'hagi desllorigat.

 

La clau de tot està, segons l'advocat de Puigdemont, en el fet que Espanya està patint una crisi institucional molt important, la qual es veurà agreujada per la crisi econòmica que patirà l'any vinent. Aquest fet serà causat perquè el Banc Central Europeu ja no comprarà deute espanyol i, conseqüentment, augmentarà l'atur. A més, l'Estat no podrà fer front al pagament de les pensions. Tot junt, segons el jurista, es convertirà en una greu situació i obligarà a la Unió Europea a intervenir i a incloure el cas català en l'agenda de la crisi espanyola.

 

Un dels actes que considera imprescindible Alonso-Cuevillas són que les mobilitzacions siguin pacífiques i ha defensat la creació del Consell de la República, que és necessari que arribi a més d'un milió de persones per fer-ho valer a Europa i, així, s'esdevingui l'embrió de la República digital.

L'advocat de Puigdemont ha aprofitat per fer un vídeo de l'acte per passar-li | Àngel Ullate

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris